UUS INIMENE

Jumala poolt sõlmitud Uut Lepingut meiega on võimalik võtta kokku ühe võimsa väitega. See on Tema pöördumatu tõotus päästa oma rahvas patu võimu alt läbi Püha Vaimu väe. Seetõttu tühistab see Uus Leping kõik meie inimlikud jõupingutused olla Jumalale meelepärased oma liha kaudu. See lõpetab kõik meie püüdlused saada jagu oma patust kas läbi meelekindluse, omaenese jõu, arutluste või muude inimlike tegude. Jumala Uus Leping kõrvaldab kõik pinged meie pealt ja paneb need Jumala peale.

Issand ütleb läbi selle lepingu: „Ma ei palu teil enam tuua mulle jumalakartlikku südant. Ma hoopis kõrvaldan teie kivise südame ja asendan selle uuega – sellisega, mis igatseb minu järele. Läbi oma Vaimu panen ma teid igatsema ja täitma oma head tahet.“ (vt. Hesekieli 11:19-20). Ehk lihtsamalt öelduna: Uus Leping tähendab „saan hakkama“-inimese lõppu meie sees, kes muidu ütleb: „Ma saan selle kõigega ise ja omas jõus hakkama. Kui ma vaid veedan piisavalt aega palves ja Piiblit uurides; kui ma mõtlen kõik oma probleemid läbi, siis olen ka võimeline tegema muutusi oma elus.“ Kuid Jumala Uus Leping ütleb hüvasti sellele vanale „saan hakkama“-inimesele ja tuvastab meile „uut inimest“, kes ütleb: „Omaenese jõus ei suuda ma midagi. Küll aga suudan kõike Püha Vaimu väe läbi.“

Üks olulisemaid asju, mida olen Uut Lepingut uurides avastanud, on see, et selles peitub võiduka elu saladus neil viimseil päevil. Mida lähemale Kristuse tagasitulek jõuab, seda enam vallandab Saatan kõikvõimalikud metsikud deemonlikud väed Jumala laste vastu. Sellised, mida terve maailm pole eales näinud.

Näeme seda juba sündimas koguduse seinte vahel. Saatan on tunginud Jumala kotta vaevu märgatavate pettuste, - valedoktriinide -ja deemonlike õpetustega. Ja kui kurb see ka pole – seda mitte ära jagavad kristlased lähevad selle õnge. Suurel hulgal pettusi ja ketserlust on vuhisemas läbi koguduste ja ma küsin te käest: kuidas on usklikel võimalik sellistel aegadel püsima jääda?
Issand vastab sellele tõotusega võtta see probleem enda kanda. Ta kinnitab meile: „Ärge kartke. Mina ise kannan selle loo eest hoolt ja annan teile väe seista vastu igale vaenlase rünnakule läbi Uue Lepingu.“