MUUDETUD - Claude Houde

Ühel perel meie kogudusest on võimas tunnistus. Pereisa oli noores eas sattunud ühe usujuhi vägivallatsemise, peksmise ja kuritarvitamise ohvriks, mistõttu ta oli kogu oma täiskasvanuea põlenud vihast usu ja religiooni vastu. Ajal, mil ta mõni aasta tagasi töö kaotas, käis ta naine abipakkide järel, mida me kogudus läbi erinevate teenistusharude me linna peredele pakub. Jõulude ajal sai temast endast üks meie vabatahtlik. Olles leidnud meie rahva seast sõpru, hakkas ta tasapisi ka kirikus käima.
MA EI ASTU ENAM KUNAGI ÜLE KIRIKU LÄVE
Aasta hiljem, kui naine oli taas jõulude ajal vabatahtlikuna rakkes, ütles mees talle väga resoluutselt: „Mine pealegi, kui tahad, kuid arvesta, et järgi ma sulle ei tule! Ma ei astu enam kunagi üle kiriku läve!“
Oma vabatahtlikuks olemise viimasel päeval helistas naine mehele ja ütles: „Kallis, ma olen nii väsinud. Palun tule mulle kirikusse järgi.“ Mis iganes põhjustel, kuid mees oli vastumeelselt nõus. Enam kui tund hiljem, polnud meest veel kusagil, mistõttu naine hakkas tema pärast muretsema. Kirikus ringi vaadates leidis ta aga oma mehe väikesest kabelist üht toidukasti kandmas!
“Mida sa teed?” küsis naine.
“No ma otsustasin siiski sisse tulla, et seda kõike oma silmaga näha. Nad vajasid abi, nii et, kui sa ei pahanda, jääksin pisut kauemaks.“
TA LANGETAS NUUKSUDES PEA
Kaks tundi hiljem jõudis see paar kiriku parklas oma autoni, olles just äsja kohanud sadu perekondi – vaesematest vaesemaid – kes olid tulnud kirikusse oma toidupakkide ja kingutuste järgi. Mees ei suutnud end enam tagasi hoida, vaid naaldus rooli najale ja lihtsalt nuuksus. Ta naine polnud teda kunagi varem sellisena näinud.
Kuritarvitamist täis aastate valu, mis oli põhjustatud ühe Jumalat esindava „religioosse“ kuju poolt, voolas pisaratena ta palgeil. Kuni ta lõpuks oli võimeline ütlema oma naisele: „Mulle meeldis kuulda inimesi rääkimas Jeesusest, kui ma väike olin ja ma tahtsin aidata teisi nii nagu Jeesus seda tegi.“
Selle aasta jõulude ajal oli juba kogu nende pere vabatahtlikena kaasas. Läbi üleloomuliku usu väe on neist saanud Jumala elavad kivid ja elavad kirjad, mis on mõeldud lugemiseks kõigile.

Claude Houd on Eglise Nouvelle Vie (Uue Elu Koguduse) juhtivpastor Montrealis, Kanadas. Pidev kõneleja World Challenge’i poolt korraldatavatel pastorite ja juhtide konverentsidel. Uue Elu Kogudus on kasvanud tema juhtimise all käputäiest inimestest enam kui 3500 liikmeliseks, olles üks väheseid edukaid protestantlikke kogudusi Kanadas.