INIMENE EI ELA ÜKSIPÄINIS LEIVAST

Kui sa arvad, et sa oled liiga tavaline, et olla kasutatud Jumala poolt, siis pane hoolega tähele: Jumala lõpuaegade tööd ja tegemised ei saa sündima mitte läbi kuulsate evangelistide või pastorite! Seda seetõttu, et nemad üksi ei suudaks tulla toime Püha Vaimu suure liikumisega! Seepärast vajab Jumal igat koduperenaist, teismelist või vanurit ning kõiki teisi, kes Teda armastavad, et viia täide Jumala suured teod. See viimsete aegade pataljon saab koosnema kristlastest, kes pole toitunud ainuüksi leivast. Lubage ma selgitan.

Jumal ütles Moosesele: „…inimene ei ela üksnes leivast, vaid inimene elab kõigest, mis lähtub Issanda suust.“ (5Moosese 8:3). Leib viitab eluks vajalikele maistele asjadele: toit, elupaik, riided, töö, palk. Leib viitab ka kõigele elutoovale – asjadele, mida me vajame, kuid mis ei kujuta endast halba. Paljud kristlased aga elavad kahjuks siiski vaid maiste asjade nimel, elades seetõttu vaid üksipäini leivast! Jeesus õpetas meid paluma: „Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev!“ (Matteuse 6:11). Kuid enne seda ütles Ta, et me peaksime paluma: „Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu!“ (Matteuse 6:10). Sellest lähtuvalt peaksime me esmalt keskenduma Jumala huvidele, paludes Tema tahte sündimist!

Millele sa oled mõelnud viimase kuue kuu jooksul, mis on haaranud kõiki su meeli ja mõtteid enam kui miski muu? Mis on nõudnud enamuse su ajast ja palvetest? On see olnud valdavalt seotud „leiva“ teemaga ehk siis isiklike vajadustega? Kui sa keskendud ainuüksi leivale, pole sul mingit elu! Sa elad kõrbes otsekui Iisraeli lapsed seda tegid. Nad ärkasid igal hommikul paludes leiva ehk siis oma isiklike vajaduste pärast. Iga päev 40 aastat järjest!

Mu armsad, see on igav ja tülgastav! Jumal ei soovinud, et Ta lapsed niimoodi elaksid. Selle asemel ütles ta iisraellastele läbi Moosese: „Te peaksite elama igast sõnast, mis lähtub mu suust! Jah ma lubasin, et annan teile leiva, kuid ärge piirduge ainuüksi sellega! Minge edasi! Ma olen ju rääkinud teile, et on olemas maa, mis voolab piima ja mett; kus on jõed ja puud ja metsad ning haljad aasad ja et ma olen valmistanud selle paiga teie jaoks!“

Jumal on tõstmas esile rahvast, kes on keskendunud Tema tahte täitmisele keset pimedat kesköö tundi! Nad on tüdinud elamast vaevu toimetuleku kõrbes. Kõik, mida nad igatsevad, on teada ja täita Jumala tahet. Iga liige sellest viimsete aegade pataljonist peab olema valmis ja ettevalmistunud südamega, sest Jumal on valmis päästma valla oma lõpuaegade suurima Püha Vaimu väljavalamise!