KRISTUSE PRUUT

Mida küll üks mees mõelda võiks, kui tema tulevane pruut ta endale külla kutsuks, elutuppa diivanile istuma paneks ja siis ise lahkuks? Toimetaks köögis, võtaks tolmu, peseks põrandaid ega lausuks mehele sõnagi! Jeesus kogeb samasugust valu, mida iga mees kogeks, kui ta armastatu kiidaks ja ülistaks teda, talle pidevalt korrutades: „Ma armastan sind!“, kuid samas ei pööraks talle mingit tähelepanu!

Mõned kaunitarid võivad õhates öelda: „Mu armsam on pidevalt mu mõtetes.“ Olen kuulnud seda sama ka paljude suust Jeesuse kohta: „Ta on pidevalt mu mõtetes, ükskõik, mida ma ka ei teeks.“ Kuid vaatamata sellele, et Jeesus on päev läbi su mõtetes, võid sa ometigi ignoreerida Teda! Kui tulevane pruut nii teeks, oleks tema nn. armastus tühine! Ta võib ju oma peiule väita, et armastab teda, kuid ometigi räägivad ta teod vastupidist.

Jumal küsib: „Kas neitsi unustab oma ehte, pruut oma paelad? Aga minu rahvas on unustanud minu loendamatuil päevil.“ (Jeremija 2:32). Ka Taavet ütleb, et Iisrael unustas pidevalt oma Issanda: „Nad unustasid Jumala, oma päästja, kes oli teinud suuri asju Egiptuses“ (Psalmid 106:21).

Jumal väljendas oma valu, et kogu maailm võiks seda näha! Ta tunnistas avalikult: „Minu rahvas on unustanud minu loendamatuil päevil.“ Miks pidi Jumal kuulutama kogu maailmale sellest hülgamisest? Kas armutuvide erimeelsused ei peaks jääma nende endi teada? Ei, sest Ta tahab, et me teaksime, kui palju see Talle haiget teeb! Ta kuulutab sellest kogu maailmale, sest meie käitumine murrab Ta südame!

Kujuta ette, et sa oled kihlatud noor naine ja lähed kogudusse oma tulevase abikaasaga. Sa hoiad kõvasti ta käest kinni ja kuulutad igaühele: „Me abiellume varsti! Ma armastan teda nii väga ja ta on lihtsalt imeline!“ Kuid niipea, kui kirikuuksest välja saate, jääd sa vait kui sukk ega lausu enam sõnagi! Mida su peigmees sellest arvama peaks? Mina küll ei tahaks endale sellist pruuti, kes avalikkuse ees kiidab minu voorusi ja ütleb, kui kallis ma ikka olen, kuid hiljem muutub külmaks kui jää ja väldib igasugust suhtlemist minuga. See pole tõeline armastus!

Mu armsad, kui teie ei võta igapäevaselt kvaliteetaega Jeesuse jaoks; kui te ei võta aega, et olla palves koos Temaga või uurida Tema Sõna, siis te ka ei armasta Teda ja see murrab Ta südame.