TALLE MEELDIB ÕNNISTADA SIND by Gary Wilkerson

„Ja Iisak külvas seal maal ja sai sel aastal sajakordselt, sest Issand õnnistas teda.“ (1 Moosese 26:12). Tegu oli põua aastaga. Tegelikult juba lausa teise põuaga. Võimalik, et eelmisest põuast oli maa veel alles kuiv ja tolmanud, kui Jumal andis oma rahvale korralduse külvata uus saak.

Iisak oli Jumalale sõnakuulelik, kuigi ta polnud eriti kindel, et see asi töötab. See lihtsalt ei tundunud loogilisena külvata uut saaki. Kuid ta oli radikaalselt sõnakuulelik ja vastutasuks lõikas „sajakordse“ saagi. Seda on ikka palju! Kui ma näeks me kogudust või oma finantse kasvamas 20% võrra või kui ma kogeks oma suhetes 20% enam armu ja soosingut, siis….No ma usun, te saate isegi aru, kuhu ma sihin. Kui paljudele teist meeldiks näha oma abielu 20% paremana? Näha oma lapsi 20% paremana – st.näha neid paremini käitumas. Või kuidas oleks 20% suurema rahalise õnnistusega? See oleks lahe, kas pole? Kuid Iisaki puhul polnud tegu ei 20% ega ka 100%’ga, vaid sajakordse kasvuga! Ja seda kõike keset suurt põuaaega!

Võin kinnitada teile, et Jumalale ei valmista Ameerika majanduslik seis mingit peavalu. Ta ei muretse sellepärast, mis toimub su töökohas või majapidamises. Seda seetõttu, et Jumalal on kõik võimed, vahendid ja kogu taevane vägi, et täita kõik su vajadused oma armu rikkust mööda.

Ta tahab, et sa teaksid, et Ta on õnnistanud sind. Tema südame igatsus on seda teha. Seetõttu lase minna oma arusaamal vingus, vanamoodsast Jumalast kusagil üleval taevas, kes ainult seda ootabki, et sa kusagil mööda paneksid ja et Ta saaks siis sult’ midagi ära võtta. Lase minna ka Jumala „jõulutaadi“ kuvandist – sellest, kes kogu aeg kontrollib, kas oled tubli või mitte ja vastavalt sellele annab vitsa või präänikut. Jumal tahab anda sulle jõudu olla sõnakuulelik, sest Talle meeldib õnnistada sind.

Olen ikka ja jälle kuulnud Jumalat ütlevat: „See seda või toda ja usalda mind kõige selle keskel.“ Sa võid ju tunda, et elad keset põuaaega, kuna su ressursid on väga kitsad. Võid tunda, et oled oma vaimuliku eluga täitsa kõrbes ja sul pole suurt palju midagi anda. Sa ei tunne end piisavalt pädevana, et tunnistada teatud inimestele Jumalast, et jutlustada kusagil paigas või minna kuhugi maale misjonäriks. Ka mina olen nii tundnud, kuid sellest hoolimata edasi minnes ja tehes seda, mida Jumal on andnud mulle teha, saan alati õnnistuste osaliseks. Sest ta valab alati rikkalikult oma armu oma laste üle.