LAITMATUD TEMA EES

Jumalal on võrratu tõotus kõigi jaoks, kes on süüdi kohutavates pattudes:
  • kelle teod veritsevad põrgu lehast
  • kes väärkohtlevad oma ihu alkoholi, uimastite, perverssuste ja abielurikkumistega 
  • kes neelatavad, kui mõistavad, kui lähedal nad on olnud põrgusse sattumisele
Jumala tõotus neile on, et nad võivad üks päev seista vähimagi hirmuta ja suure rõõmuga Jumala kohtujärje ees. Tema tõotus on:

Kuigi teie patud on helepunased, saavad need lumivalgeks; kuigi need on purpurpunased, saavad need villa sarnaseks.“ (Jesaja 1:18)

Ükskõik, milline su minevik ka poleks – Jumal ei näe sind enam sellisena nagu sa kord olid. Selle asemel on sind muudetud hoopis Tema kalliks, ihaldusväärseks ja plekita Pruudiks. Nii ootab Ta ka su kohalolu juubeldaval pulmapeol.

Ükski peigmees, kes ootab oma pulmapäeva, ei esita ju oma pruudile ootamatuid süüdistusi osade ta puudujääkide kohta. Mitte ükski peigmees ei teeks seda. Sa võid nüüd muidugi mõelda: „Kuid kas siis Jeesus ei mõista hukka kõike kurjust?“ Ikka mõistab. Kuid see sama Kristus, keda sa tol päeval kohtad, on see sama Kristus, kes on andestanud su patud, kutsunud sind nimepidi, lunastanud sind oma vere hinnaga, puhastanud sind ning teinud su eest eestpalveid kõik need aastad.

Seistes üks päev Jeesuse ees, saad sa Teda nägema kui oma abikaasat, oma lunastajat, oma sõpra, oma advokaati ja sinu eest palvetajat. Ja sel hetkel oled sa täiesti täiuslik Ta ees, ilma ühegi süü, laigu või plekita. Täiesti püha ja laitmatu.

Ning teid, kes olite surnud üleastumistes ja oma ihu ümberlõikamatuses - teid on Jumal koos Kristusega elavaks teinud, andestades meile kõik üleastumised.“ (Koloslastele 2:13).