ME LIIGUME ÜLESMÄGE!

Olles oma katsumuste ja raskuste tipul, ütles Martin Luther järgmist: „Issand, nüüd, kui oled mulle kõik andestanud, tee minuga, mida iganes soovid.“ Luther oli enam kui veendunud, et Jumal, kes oli võimeline pühkima ära kõik Tema patud ja päästma Ta hinge, oli ka enam kui võimeline kandma hoolt Tema füüsilise ihu ja materiaalsete vajaduste eest. Ehk siis Luther ütles tegelikkuses veelgi enam:

„Miks peaksin kartma seda, mida mõni inimene mulle teha võib? Ma teenin Jumalat, kes suudab puhastada mind kõigist mu üleastumistest ja tuua rahu mu hingele. Seetõttu pole ka vahet, kui kõik mu ümber kokku kukuks. Kui mu Jumal on võimeline päästma ja hoidma mu hinge alal kogu igaviku tarvis, miks ei peaks Ta siis kandma hoolt mu füüsilise ihu eest juba siin maa peal olles? Oh Issand, nüüd, mil olen andeks saanud ja võimeline seisma Su kohtujärje ees suure rõõmuga, tee minuga, mida iganes Sa soovid.“

Ma jagan seda sõnumit sinuga selleks, et su hing võiks olla ankurdatud Temas ja sa võiks olla valmis ükskõik, millisteks eelolevateks rahutusteks või rasketeks aegadeks, mis alles ootel.

Armas Jumala püha – rõõmutse! See praegune elu pole su lõplik reaalsus. Meie reaalsus on igavene elu meie õnnistatud Issanda ligiolus. Nii et hoia alal oma usk sellesse. Isegi, et kõik läheb allamäge, liigume meie ikka ülesmäge!

Aga kui kõik see hakkab sündima, siis tõstke oma pea ja vaadake üles, sest teie lunastus läheneb!” (Luuka 21:28).