JUMAL TAHAB ÕPETADA MEID TUNDMA TEMA HÄÄLT

Need, kes tõeliselt tunnevad Jumalat, on õppinud ka eristama Tema häält üle kõigi teiste häälte. Ta tahab, et sa oleksid täiesti veendunud Tema igatsuses rääkida sinuga; jagada sinuga asju, mida sa kunagi varem pole kuulnud ega näinud.

Alles hiljaaegu näitas Issand mulle, kuidas ma ikka veel kõhklen vahel Tema hääle kuulmises. Ma ei kahtlegi selles, et Ta räägib ja Tema lambukesed kuulevad oma karjase häält, kuid ma kahtlesin omaenda võimes Teda kuulda. Ma kulutasin kogu oma aja selle hääle „kontrollimisele“, mida olin kuulnud. Ja kui see kuuldu oli minu jaoks midagi liiga suurt või müstilist, mõtlesin ma endamisi: „See ei saa küll olla Jumalast! Pealegi võib ju ka Saatan mulle midagi rääkida. Ja siis veel mu oma liha ja petlikud vaimud.“ Suurel hulgal erinevaid hääli piirab meid ju pidevalt – kuidas ma siis võin teada, milline neist on Jumala hääl?

Ma usun, et Jumala hääle kuulmine eeldab kolme asja:

1. Sa pead olema täiesti veendunud Jumala igatsuses kõnelda sinuga. Sa pead olema selles täiesti kindel. Pole kahtlustki, et Ta on kõnelev Jumal. Ta tahab, et sa kuuleksid Tema häält, et võiksid täita Tema tahet. Samas tea, et kõik, mida Jumal sulle räägib, ei ületa kunagi Piibli piire. Teisalt ei pea sa omama mingit doktorikraadi, et mõista ja saada aru Tema häälest. Kõik, mida sa vajad, on vaid süda, mis tunnistab: „Ma usun, et Jumal igatseb rääkida minuga.“

2. Sa pead võtma kvaliteetaega Jumala jaoks ning leidma vaikusehetki. Sul peab jaguma tahet eemalduda koos oma Jumalaga ja vaigistada kõik teised hääled. On tõsi, et Jumal kõneleb meiega kogu päeva vältel. Kuid igakord, kui Ta on tahtnud rajada ja luua midagi väga erilist mu elus, on see sündinud alles peale seda, kui ma olen lülitanud välja kõik muud hääled peale Tema oma.

3. Sa pead paluma usus. Me ei saa Jumalalt enne mitte kui midagi (sh. Tema hääle kuulmine), kui me pole veendunud, et Ta on võimeline ilmutama oma mõtteid meile ning andma meile võime täita Tema täiuslikku tahet.

Jeesus ütles: „Aga missugune isa teie seast, kellelt poeg palub kala, annaks talle kala asemel mao? Või kui ta palub muna, annaks talle skorpioni?“ (Luuka 11:11-12). Ehk teisisõnu: „Kui sa palud oma Taevaselt Isalt üht sõna – üht selget suunda, Jumalast lähtuvat korrigeerimist või lahendust mõnele konkreetsele vajadusele – kas sa saad siis hetkekski mõelda, et Ta lubab vaenlasel tulla ja petta sind?“

Jumal ei narri kedagi! Ta ei lase ka vaenlasel petta sind. Jumala kõnega kaasneb alati rahu! Ja rahu on midagi, mida Saatan ei suuda eales tuua. Kui sa oled leidnud rahu –ja hingamispaiga, olles veendunud, et Jumal võib sinuga rääkida, siis sul on ka üks vankumatu veendumus, mis iialgi ei muutu. Sa võid minna Jumala juurde tagasi kasvõi 1000 korda ja saada ikka sama sõna, sest see on tõde.