KESKENDU TEISTE AITAMISELE

Me ei tohiks kõndida mööda omaenda naabruskonnast, otsides suurimat ärkamist, mida eales ette kujutada võiks! Jumal ütleb, et kui me jagame oma leiba näljastega, võõrustame vaeseid oma kodus ja katame alasti olijaid; kui me anname endast kõik näljaste ja kannatajate nimel, siis Tema ise juhib ja varustab meid pidevalt. Me oleme otsekui hästi kastetud aed – allikas, mille veeojad ei kuiva iial (vt. Jesaja 58:10-11).

Jumal ütleb meile: „Keskendu teiste aitamisele! Sirutu vaeste –ja hädasolijateni ja mina vastan sulle, juhin sind ja täidan kõik sinu vajadused. Sa oled kui eluvee allikas teiste jaoks ja sinu õnnistused ei kao iial!

Kui sa aga pole rahul selle Vana Testamendi õpetusega, siis kuula, mida Jeesus ütles Uues Testamendis: „Sest mul oli nälg ja te ei andnud mulle süüa, mul oli janu ja te ei andnud mulle juua, ma olin kodutu ja te ei võtnud mind vastu, ma olin alasti ja te ei riietanud mind, ma olin haige ja vangis ja te ei tulnud mind vaatama." Siis vastavad ka need: "Issand, millal me nägime sind näljasena või janusena või kodutuna või alasti või haigena või vangis ja ei ole sind teeninud?" Siis ta vastab neile: "Tõesti, ma ütlen teile, mida te iganes olete jätnud tegemata kellele tahes mu kõige pisematest vendadest, seda te olete jätnud tegemata minulegi." Ja need lähevad igavesse karistusse, õiged aga igavesse ellu. (Matteuse 25:42-46). „Kui nüüd kellelgi on selle maailma vara ja ta näeb oma venna olevat puuduses, ent lukustab oma südame tema eest - kuidas saab Jumala armastus jääda temasse?“ (1 Johannese 3:17).

Sa võid nüüd muidugi öelda, et: „Ma küll tahaksin olla kaastundlik ja aidata hädasolijaid, kuid kuidas saaksin siis muutuda?“ Võin omalt poolt öelda vaid seda, et Jumal vastab järgmisele palvele: „Issand, ma näen kõiki neid inimlikke vajadusi enda ümber. Ja ma tean, et ainukene Jeesus, keda minu linn võib eales näha, on see, Keda nad näevad läbi minu ja minu koguduse. Jumal, Sina ise pead mind juhtima ja juhatama. Olen valmis nii oma rahakoti, kodu kui ka aja poolest, mistõttu lihtsalt näita, kuhu minna.“ Võid olla kindel, et Jumal toob need vajadused su ukselävele.