HEA UUDIS KÕIGILE - Nicky Cruz

Aastaid tagasi tuli Londonis toimuvale krussaadi avaõhtule kokku vägagi kirev seltskond – hipid, punkrokkarid, sõltlased, metslased, prostituudid, kodutud ja kes iganes veel. Kuhu iganes ma ka ei vaadanud, nägin lapsi ja noori lillade, roheliste ja oranžide juustega. Enamus neist kandis musta värvi riideid, kaetud saatanlike sümbolitega ning nende kehad olid augustatud kõikvõimalikest kohtadest. Ma pole eales varem näinud nii suurel hulgal segaduses ja katki olevaid noori.
Mu abikaasa Gloria istus esireas. Valmistudes lavale mineva, heitsin korra pilgu tema suunas ja nägin, kuidas üks noormees tema kõrvale istus. Ta nägi hirmuäratav välja – metslane kõigi sinna juurde kuuluvate „kaunistustega“! Kui ta end ühele poolele kallutas, märkasin midagi ronimas ta põlve peal. Vaatasin lähemalt ja nägin väikese rihma otsas olevat musta rotti. Gloria tunneb kabuhirmu rottide ees, kuid ta ei märganud teda algul. Lootsin südamest, et nii jääbki. Kuid niipea, kui see noormees oma pea Gloria poolt ära pööras, vaatas Gloria tema poole ja otse loomulikult nägi ta põlvel ronivat rotti.
Gloria teab, et armastan teda ega laseks midagi halba juhtuda talle. Kuid samas ei saanud ma ju inimest roti pärast krussaadilt välja visata – eriti veel sellist, kes ilmselgelt vajas Jeesust. Nii et tabades Gloria pilku, andsid talle märku, et ta rahulikuks jääks. Ma ei tea, kas ta mõistis mind või mitte, kuid igal juhul jäi ta oma kohale ja istus seal läbi kogu teenistuse kui tukuinui. Tõeline kangelane ikka!
Hiljem, kui oli altarikutse aeg, oli see noormees esimene, kes ette tuli, et oma elu Jeesusele anda. Ta seisis seal altaril, rott käes ja pea kummardatud palveks. Pisarad voolasid ta palgeilt, kui üks me vabatahtlikest oma käe ta õlale pani ja ühes temaga palus, et Jeesus ta ellu tuleks.
„Ja Jeesus ütles neile: „Minge kõike maailma, kuulutage evangeeliumi kogu loodule!“ (Markuse 16:15). 

Nicky Cruz, rahvusvaheliselt tunnustatud evangelist ja viljakas raamatute autor, pöördus Jeesuse Kristuse poole 1958 aastal New York Citys peale David Wilkersoniga kohtumist. Enne seda oli ta elanud vägivaldset ja kuritegelikku elu. Tema dramaatiline pöördumislugu ilmus esmalt D.Wilkersoni raamatus „Rist ja pussikangelased“ ja hiljem juba tema enda bestselleris „Jookse, poiss, jookse.“