TASU

Las ma tuua teile esile neli traagilist tagajärge, mis kaasnevad Issanda troonilt tõukamisega.
„Iisrael on vohav viinapuu, mis kasvatab oma vilja.“ (Hoosea 10:1). Iisraelis pidi igaüks ise enda eest hoolt kandma, mille tulemuseks oli totaalne tühjus. Hoosea rääkis siin usklikele, näidates neile pilti sellest, mis saab nendega, kes tõukavad Issanda välja oma eludest. Need inimesed muutuvad isekateks ja õnnetuteks ning kõik nende püüdlused lõppevad tühjustundega.
„Nende süda on valelik…nende altarid purustatakse, nende sambad hävitatakse.“ (Hoosea 10:2). Meie rahva süda on kaksipidine ja valelik. Ameeriklased kummardavad küll Jumalat ja usku oma sõnadega, kuid ei ülista Teda tões. See aga on viinud kõigi meie institutsioonide otsese kokku kukkumiseni. Meie ühiskond ei usu enam Jumalasse, pöördudes selle asemel hoopis valitsuse, haridussüsteemi ja sotsiaaltagatiste poole. Seda kõike selleks, et leida mingitki stabiilsust. Jumal aga ütleb: „Kui te ei usu ega usalda mind, lasen ma kõigil neil institutsioonidel, mida usaldate, kokku kukkuda. Ja siis pole teil enam üldse midagi, millesse uskuda.“
„Te olete kündnud õelust, lõiganud ülekohut…Sest sa oled lootnud oma tee peale.“ (Hoosea 10:13). Hoosea ütleb: „Te olete lakanud lootmast Jumala peale ja nüüd saate lõikama oma üleastumiste vilja!“ Tänapäeva inimesed on väga peened ja haritud, kuid me oleme hüljanud Piibli ja palve. Pealegi, kuhu meie peened õpingud meid toonud on?
„Meil ei ole kuningat vaja! Kuna me ei karda Issandat, siis mida saaks kuningaski teha meie heaks?” (Hoosea 10:3). Iisraeli kuninga süda oli täis ebajumalateenistust. Nii et kui iisraellaste tagasilangus alguse sai, ei saanud ta ka midagi teha nende usu kaotuse suhtes. Ta sõnades puudus igasugune meelevald ja rahvas nurises: „Meil pole mingit juhti ega juhiseid! Triivime lihtsalt siia-sinna.“ Sama on toimumas ka tänapäeva kogudustes. Paljud kristlased pilkavad oma pastoreid, irvitades nende autoriteedi üle. Miks? Kuna nende sõnades puudub igasugune vägi! Rahvas ütleb: „Me koguduses pole enam mingit juhtimist. Oleme eksinud ja segaduses.“ Kahjuks aga on see tasu Issanda troonilt kukutamise eest.