„SIIN EI HIILGA MITTE KEEGI!“

Kuigi me organisatsioon kasutab paljusid kaasaja kõrgtehnoloogia meetodeid, ei ammuta me oma juhiseid neist „teenimisvahenditest“. Me veedame aega põlvedel, otsides Issanda juhtimist iga oma teenistusvaldkonna tarvis.
Tänapäeval on aga „eksperdid“ haaranud koguduse ohjad enda kätte. Pattu vaadeldakse läbi psühholoogiliste terminite, nimetades seda haiguseks. Pühadust kuulutavad prohvetid on asendatud psühholoogide ja sotsiaaltöötajatega, kes räägivad mingit kaasaja mõistetamatut keelt ja altarid on asendatud nõustamisruumidega. Jeesus on tõugatud troonilt ja Tema asemel ülistatakse Freudi.
Jumal juhtis mind aastaid tagasi alustama narkosõltlastele ja alkohoolikutele mõeldud teenistusega. Ilma senditagi taskus või raamatuteta „Kuidas teha…“ – sõltudes täielikult vaid Pühast Vaimust – riputasime oma kontori kohale sildi: „SIIN EI HIILGA MITTE KEEGI PEALE PÜHA VAIMU!“ Teenistustel oli me palveks: „Issand, meie abi ei tule psühholoogiast, vaid Pühalt Vaimult. Me ei saa töötada inimeste mõistuse kallal, kui Sa pole esmalt muutnud nende südameid.“
Nicky Cruz, üks esimesi gängiliikmeid, kellega New York Citys kokku puutusime, oli südame poolest mõrvar. Üks psühhiaater tundis huvi tema loo vastu ja olles veetnud temaga ühe täispika päeva, jõudis ta järeldusele, et Nicky on parandamatu ja lootusetu juhtum. (Samal aja, kui Nicky tundis rõõmu „mõistuse arstide“ segadusse ajamisest.) Ometigi olid Jeesusel Nickyga omad plaanid! Kristus tegi temaga altaril 5 minuti jooksul midagi, mida eksperdid ei pidanud võimalikuks. Jumal saatis oma noole otse ta südamesse. Tõe noole, mis hüüdis: „Nicky, Jeesus armastab sind!“ Nicky kivine süda sai hoobilt asendatud lihase südamega. Olles üleloomulikult muudetud Jumala väe poolt, ta nuttis ning kallistas kõiki end ümbritsevaid inimesi. Seda kõike peale seda, kui ühiskonnas tunnustatud spetsialistid olid ta maha kandnud!
Olen viimaste aastate jooksul jälginud ärevusega, kuidas kogudused on aeglaselt, kuid kindlalt, kõrvaldanud Kristuse troonilt ning seadnud sinna maailma tarkuse asemele. Kuid taaskord – Jeesusest peab saama vägi Jumala rahva selja taga.