JUMALA ARMASTUS EI VEA KUNAGI ALT

Taavet küsis Psalmis 13:„Kui kaua sa, Issand, unustad mind hoopis, kui kaua sa peidad oma palet mu eest? Kui kaua ma pean muret tundma oma hinges ja kandma kurbust päevast päeva oma südames? Kui kaua saab mu vaenlane suurustada mu vastu?“

Jääb mulje, nagu Taavet tunneks, et Jumal on ta unustanud sootuks, jättes ta kannatama ja ärkama igal hommikul murepilved pea kohal. Mõnda aega oli Taavet lausa suures meeleheites, öeldes: „Jumal, kas see eraldatus kestabki igavesti? Kas mu palved saavad üldse kunagi vastatud?“

Armsad, kui vaatamata sellele, et me Issandat armastame, mured meid ründavad ja pääsemine neist tundub võimatuna, vajume me pinge all kössi. Just praegu on keegi selle teksti lugejaist ägamas meeletu olukorra all, mille lahendust ei näi paistvat kusagilt. Need inimesed on täieliku meeleheite piiril, uskudes, et rahu võib saabuda vaid siis, kui ometigi nende katsumus kord läbi saab.

Järgmisena küsib Taavet: „Kui kaua pean ma oma hinges muret tundma?“ või ka teisisõnu: oma hingega nõu pidama. Ta rääkis siin erinevatest plaanidest, mille ta oli välja mõelnud, et oma muredest lahti saada, kuid kõik tema plaanid ja kavatsused läksid luhta. Seetõttu ei osanud ta enam midagi välja mõelda, sest tal puudusid toimivad lahendused ja ta oli omadega õhtal.

Kuid kuidas Taavet siis tõusis sellest meeleheite orust? Kuid mina loodan sinu helduse peale...Ma tahan laulda Issandale...“

Lubage mul anda teile mõned põhjused, miks jätkata Jumala usaldamist keset oma hetke katsumusi. Ükskõik, kui kõvasti tormid ka ei möllaks – meie Issand toidab endiselt linde taeva all, ehib lilli aasal ja annab igapäevast toidust kõigile mereelanikele. Teie Taevane Isa toidab neid. Mitte ükski lind ei lange maha ilma Taevase Isa teadmata.

Milline Isa toidaks aga kõiki maailma looduid, jättes samal ajal unarusse omaenda lapsed? Jeesus julgustas meid „mitte muretsema“ igapäeva elu vajaduste ja probleemide pärast, „sest Tema ise kannab hoolt meie eest“.

Jumal tõepoolest armastab teid ega lukusta oma kõrvu teie appihüüete ees. Seetõttu: hoidke kinni, liikuge edasi ja oodake kannatlikult, sest Tema ei vea teid kunagi alt.