USALDADES JUMALAT KESET RASKEID AEGU

Mitte miski ei austa Jumalat enam kui meie usaldus Tema vastu kesk’ raskeid aegu. Samas, me oleme ütlemata varmadunustama kõik mineviku imed ja õnnistused!

Psalmis 106 saab iisraellastele osaks imepärane ime, kui Kõrkjameri nende endi silme all kogu Egiptuse sõjaväe endasse neelab. Selles Psalmis on öeldud: „Veed matsid nende rõhujad, ei jäänud neist üle ühtainustki. Siis nad uskusid tema sõnu, nad laulsid temale kiitust.“ (s.11-12). Sellele aga järgneb salm: „Kuid varsti nad unustasid tema teod.“ (s.13).

Meie mälu on lühike ja me oleme kiired unustama. Teisalt aga ei saa me rajada kogu oma usku mineviku kogemustele, sest neist üksi ei piisa, et anda meile piisavalt jõudu tänase päeva raskustega toimetulekuks. Me vajame värsket usku, mis on igapäevaselt ankurdatud Jumala Sõnasse; Jumala värskesse sõnasse!

Usalda Jumalat keset oma raskusi ning Jumal usaldab sulle enam oma armu, läbikandva väe ja varustuse.

Jumala usaldamine keset raskusi nõuab omajagu usku; kõigi oma asjade ja olude üleandmist. Tuleb aeg, mil me lihtsalt peame astuma vee peale ja usaldama kõik oma mured Tema hoolde. Taoline julge usk on aga Jumalale ütlemata meelepärane.

Usk on meie ainukene lootus ja võimalus pääseda raskustest. Seetõttu – astugem julgelt välja ja usaldagem kõik Tema hoolde!