ASTUDES USUS VÄLJA


Gary Wilkerson

Jagasin hiljaaegu lugu sellest, kuidas Jumal juhtis mind ja mu abikaasat rajama kogudust Londonisse. Ja kui me siis arvasime, et peame oma plaanid tühistama, kuna me ei leidnud omale sobivat eluaset, varustas Jumal meid üleloomuliku moel ühe ärimehe koduga, keda me kohtasime misjonireisi ajal Lõuna-Aafrikas.

Olime arvanud, et enam pole mingit lootust, et me ei tule omadega välja ja peame seetõttu kõik oma plaanid tühistama. Kuid siis kohtusime selle ärimehega. Ainuüksi Jumal saab nii seada, et üks abielupaar New Yorgist peab sõitma Lõuna-Aafrikasse selleks, et leida omale kodu Londonis.
Nii me siis kolisimegi Londonisse ja paar päeva peale meie sinna jõudmist, viisin ma me poja kodu lähedal asuvasse parki mängima. Talle kiige peal hoogu tehes, palusin endamisi: „Issand, Sina kutsusid meid siia, et rajada kogudust. Aitäh sulle kodu eest, aga – ma ei tunne siin mitte kedagi ja ma ei tea, kust otsast alustada.“

Korraga jalutas üks vanem mees oma lapselapsega sinna kiikude juurde. Ta pöördus mu poole, tutvustas end ja küsis, mida ma ka Londonis teen? „Ma olen pastor,“ vastasin ma, „ja me oleme siin, et rajada kogudust.“ „Mina olen ka pastor ja see seal on minu kirik“ vastas mees ja viipas käega ilusale, suurele kirikule üle tänava, millel oli nimeks Holy Trinity Brompton (Püha Kolmainu Brompton).

Ma rääkisin talle Teen Challenge´st ja Times Square’i kogudusest ja sellest, mida oleme praegu tegemas. See pastor kutsus mind hiljem enda juurde teele ja teda külastades ütles ta: „Ma olen palvetanud terve selle pärastlõuna ja Püha Vaim on selle pannud väga tugevalt mu südamele. Meie piirkonnas on üks kohvik, kus noored inimesed tarbivad narkootikume ja pidutsevad täiega. Kuid nüüd on nad hakanud tulema Kristuse juurde, kuid seal pole ühtegi kogudust. Me oleme palunud selle pärast, et rajada sinna kogudust, aga meil pole olnud pastorit selle jaoks. Kas sa oleksid valmis aitama meid? 
Oleksid sa nõus saama selle koguduse pastoriks?“

Mina olin olnud mures kogu selle loo pärast, aga Jumalal oli kõik kontrolli all! Ehk fakt on see, et: kui me ei astu välja usus ja pole valmis riskima, jääme me ka ilma Jumala parimast!