TUULED OLID MEIE VASTU by Gary Wilkerson

Ajaks, mil Paulus sõitis Rooma (vt.Ap.27), oli ta juhtinud juba täisajaga teenistust. See mees oli saavutanud võrratuid asju, kuid ometigi põles ta süda veelgi enam selle järele, et pühendada oma elu evangeeliumi kuulutamisele.

Jumal oli kutsunud Pauluse apostliks ja ta oli koguduste ülevaatajaks üle Aasia kui ka teatud Euroopa riikides. Samas aga oli ta ka evangelist ja kõnemees, kes seisis Kristuse eest nii kohtutes kui kuningate ees. Paulus oli ohverdanud kõik, et teenida Vaimu poolt juhitud missioonidel. Ta oli otsustanud: „Ma tahan viia Kristuse evangeeliumi otse maailma keskpunkti. Minu visiooniks on Rooma ja ma tahan kuulutada keisrile endale!“ Paulus oli nii otsustuskindel seda täitma, et pani selle nimel peaaegu oma elu mängu. Ta oli tol hetkel vanglas ja omas võimalust saada vabaks, aga ta loobus sellest võimalusest selle nimel, et ilmuda keisri ette, et seista oma õiguste eest. Kui Paulus oleks kaotanud, oleks ta võinud kaotada ka oma elu, kuid ta langetas selle otsuse puhtalt evangeeliumi huvides. (vt.Ap.25:1-12).

Teel Rooma võeti Paulus laeva peale, mis peagi sattus tormi kätte. „Tuuled olid meie vastu.“ (Ap.27:4). See oli looduse poolne takistus, aga Paulus oleks võinud seda võtta ka kui vaimsest takistust. Sest fakt on see, et kui oled kinnitanud oma pale kui ränikivi evangeeliumi nägemusele, tõuseb kogu põrgu sinu vastu. Terve see fraas oleks sobinud kirjeldama kogu Pauluse senist elu. Ta oli kannatanud mitmeid kannatusi alates laevahukust kuni peksmiste –ja tapmisähvardusteni välja. Kuid Paulus talus seda kõike, kuna tema meeled olid kinnitatud tema missioonile: elada, kuulutada ja teenida Kristust. Sa võid taluda üsna mitmeidki kannatusi, kui su süda on häälestatud kindlale eesmärgile. Kui su süda aga on häälestatud mugavusele, ei suuda sa taluda vähimatki.

Piibel annab väga selgelt mõista, et me kõik oleme kutsutud kuulutama Jumala armu langenud patusele maailmale. Meid on kutsutud armastama üksteist ja ülistama üheskoos tõelises evangeelses kogukonnas. Meid on kutsutud teenima vaeseid ja keset kõiki neid tegusid toome me Kristuse valgust pimedasse maailma. Ehk lühidalt öeldes: meid on kutsutud andma edasi Jumala armastust läbi oma sõnade ja tegude, et maailm võiks muutuda.