PARIMAD SÕBRAD

Keda sa pead oma parimateks sõpradeks? Usu või mitte, aga see teema on Jumala jaoks äärmiselt tähtis, sest su sõprussuhted räägivad üsnagi kõvasti – nii Jumalale kui maailmale – sinu südame seisukorrast. „Issand, mida sa arvad mu suhetest? On need Sulle meelepärased?“ Oled sa üldse kunagi mõelnud küsida midagi sellist Jumala käest? Fakt on see, et õige sõber võib osutuda lüliks Jumala õnnistuste ja soosingu juurde, sest ta julgustab sind elama jumalakartlikku elu. Teisalt aga – vale ja jumalakartmatu sõber võib osutuda lüliks kõikvõimaliku kurjuse sisse, juhtides sind kohutavatesse sidumistesse.

Kasutades antud päevasõnas sõna sõber, ei pea ma silmas lähedasi pereliikmeid. Minu definitsioon sõbrast viitab kellelegi, kellega oled lähedalt seotud; kellele sa tavapäraselt oma südant puistad ja saladusi usaldad. Ehk lühidalt öeldes: sõber on keegi, kellega sa jagad oma elu ja räägid ning kelle ees oma hinge välja valad.
Eeldatavasti on sul mitmeid erinevaid sõpruskondi.

„Äriringkond“, mis hõlmab endas nii su kolleege, äripartnereid kui kliente; „sotsiaalne ring“, mis hõlmab neid, kellega suhtled pinnapealselt. Sul võib olla ka sidemeid jumalakartmatute tuttavatega. Apostel Paulus ütleb, et võimatu on kõiki neid kontakte vältida. Vastasel juhul peaksime maamuna pealt üldse lahkuma!
Kuid ringkond, kelle vastu Jumal kõige enam huvi tunneb, on sinu südamesõbrad. Inimesed, keda armastad kõige enam ja kes kõige enam mõjutavad su elu. Teid tõmbab juba loomupäraselt üksteise poole ja te olete valdavalt ka ühel meelel, mistõttu tunnete end turvaliselt avada oma südameid üksteisele.

Piibel hoiatab meid, et me ei tohiks olla teadmatusest Saatana võimalike peibutiste suhtes. Ja üks tema levinumaid rünnakuid me vastu on tuua me sõprade siseringi keegi, kes elab pettuses; kes on põrgu agent ja läkitatud hävitama meid. Saatan kasutab seda nõksu eriti palju just üksikute või kaastundlike kristlaste puhul. Ta püüab tekitada tõmbe pimestatud isiku headuse ja kurjuse vaimu vahel!

„Ärge eksige! „Halb seltskond rikub head kombed [inimesed]” (1 Korintlastele 15:33).