JEESUS ON ILUS - Gary Wilkerson

„Jeesus on ilus.“ Mulle isegi ei meeldi seda väljendit väga kasutada, kuna see kannab endas nii vähe väge võrreldes Tema tegeliku auga. Ka ei kasuta ma sõna „ilus“ selle sõna kõige tavapärasemas tähenduses nagu: „Kas ta pole mitte armas?“ või „Kas ta pole mitte kena?“ Me ei suuda isegi mõista kogu Jeesuse ilus peituvat sügavust – seda, kui auline, imeline, hämmastav, eraldiseisev ja unikaalne Ta on.
Ometi sunnivad kõik Temas peituvad omadused ütlema seda ikka ja jälle. Jeesus on õrn, lahke ja kallis. Ta on täis majesteetlikkust ja auhiilgust. Ta on imeline, tugev, võimas ja kõikväeline. Ta on nutikas, tark ja silmatorkav. Ja Ta ei vea kunagi alt! Jeesus ei komista kunagi, Ta pole kunagi nõrk ega hetkekski jalust niidetud. Ta on alati valmis meid kuulama ja meie eest seisma. Ta ei võta kunagi pausi meie eest Saatanaga võideldes ega lakka meid kunagi armastamast, isegi, kui vahel langeme.
Piibel kirjeldab Jeesust viisidel, kuidas meid mitte kunagi ei kirjeldataks. Jesaja ütles, et Temas polnud mingit pettust, mis tähendab seda, et Jeesuses ei peitunud valesid motiive. Ta ei jutlustanud selleks, et inimesi ligi tõmmata ega tervendanud selleks, et neile muljet avaldada. Ühtlasi on öeldud, et Ta koges kiusatusi kõikvõimalikel viisidel, mis tähendab seda, et Teda tabasid need samad lahingud, millega sina ja minagi silmitsi seisame. Ja ometi on Ta nii ilus, et isegi keset neid kiusatusi ei teinud Ta pattu. Ta ütles hoopis oma Isa kohta: „Mul on hea meel täita Su tahet.“
Kuid kuidas Jeesus ise end kirjeldas? Ta ütleb, et Ta on loomult alandlik ja tasane, mis ei tähenda üldse mitte häbelikku. Selle tähendus on palju, palju võimsam – Ta loobus vabatahtlikult oma kõrgest kohast Taevas, võttes inimese kuju. Ta jättis oma valitsuspositsiooni seal ülal, sõltudes inimkujul täielikult oma Isast, kes andis Talle väe teha jumalikke tegusid siin maa peal. Räägi veel alandlikkusest! Kes küll loobub võimust, kui tal see juba on? Ja mitte kellelgi pole sellist väge nagu Jeesusel oli. Seega kõik, mida Ta tegi, on ilus!