KAS KÄID VEEL PALVEKOOSOLEKUTEL? - Carter Colon

„Ja järgmisel aastal kuningate sõttamineku ajal läkitas Taavet Joabi ja koos temaga ta sulased ja kogu Iisraeli sõtta, ja nad hävitasid ammonlasi ning piirasid Rabbat; Taavet ise aga jäi Jeruusalemma.“ (2 Saamueli 11:1). See on lugu sellest, kuidas sai alguse jumaliku korra laiali löömine. Taavet hakkas saatma kõiki teisi lahingusse, samas kui ise jäi koju. Ta oleks otsekui arvanud, et on juba sõdinud küll ja võitnud piisavalt võite. Võib-olla ta tahtis lihtsalt peatuda hetkeks ja võtta aja maha.
Mõistan igati, mida Taavet võis tunda. Mu enda elus on olnud hetki, kus olen mõelnud: „Jumal, kaua veel pean seda koormat kandma? Olen juba nii kaua võidelnud. Kas ma ei võiks hetkekski nautida lihtsalt olemist?“ See on Jumala rahva tavaline võitlus. Vähemalt Ameerikas. Ma ei saa kuidagi üle ega ümber sellest, kuidas oleme muutnud tähtsusetuks nii palvekoosolekud ja Jumala töö me isiklikes eludes. Nii nagu isikliku pühaduse ja evangeliseerimisegi. Anname oma 10-20 dollarit kuus mõne misjonipere toetuseks, kes on me kogudusest välja läkitatud ja see ongi kogu me panus Jumalariigi töösse. Ühtlasi oleme lõpetanud palvekoosolekutel käimise. Oleme valinud kergema tee, öeldes: „Jumal, Sa oled õnnistanud meid ja võitnud võimsaid võite me heaks. Su nimi on endiselt austatud ja osa inimesi endiselt kõnelevad Su nimel, mistõttu puhkan pisut, kuna olen niigi päev otsa rüganud. Miks peaksingi veel välja minema ja palvetama?“ Me eeldame, et keegi teine kusagil võitleb seda lahingut meie eest. Ometi sai me tagasikäik alguse just siis, kui lõpetasime palvekoosolekutel käimise.
Piibel räägib edasi, mis sai, kui Taavet otsustas lahingusse mineku asemel koju jääda. „Ja ühel õhtul, kui Taavet oli tõusnud voodist ja kõndis kuningakoja katusel, nägi ta katuselt (või tänapäeva kontekstis öelduna – internetis) ühte naist ennast pesevat; ja naine oli väga ilus.“ (2 Saamueli 11:2). Ehk siis, Taavet langes omaenese himude ja naudingute ohvriks, mis on taaskord pilt ka tänasest päevast.
Carter Conlon liitus Times Square’i koguduse pastorite meeskonnaga ps. David Wilkersoni kutsel 1994 aastal. 2001 aastal sai temast koguduse vanempastor.