KESET RASKUSI

Pane tähele ühte võimsamat tõotust kogu Jumala Sõnas:

”Jumal on meie varjupaik ja tugevus, meie abimees kitsikuses ja kergesti leitav. Sellepärast me ei karda, kui maa liiguks asemelt ja mäed kõiguksid merede põhjas...värisegu mäed tema ülevusest!...Jõgi oma harudega rõõmustab Jumala linna ja Kõigekõrgema pühi elamuid. Jumal on tema keskel, ei ta kõigu; Jumal aitab teda hommiku koites. Paganad möllasid, kuningriigid kõikusid. Kui ta tegi häält, siis vabises maa. Vägede Issand on meiega, Jaakobi Jumal on meile kindlaks kaitseks... kes lõpetab sõjad maailma otsani...” (Psalm 46:2-8,10)

Milline imeline sõnum! Ma olen lugenud seda lõiku ikka ja jälle, sadu kordi, kuid ma ei väsi imestamast selle üle. Jumala Sõna on siin nii võimas ja vankumatu. Ta ütleb meile: ”Sa ei pea enam mitte kunagi kartma. Vahet pole, kui ka kogu maailm oleks pahupidi pööratud. Maa võib väriseda, ookeanid möllata ja mäed kõikuda. Kõik sinu ümber võib olla täielikus kaoses, kuid: ”Tänu minu Sõnale võid sa kogeda rahu, mis voolab kui jõgi. Ajal, mil kõik rahvad märatsevad, saab minu rahvas rõõmustuma ülevoolavalt ning nende südamed on täidetud rõõmuga.”

Praegustel aegadel kogeb kogu maailm suurt hirmu. Rahvad värisevad terrorisimi hirmus teades, et mitte ükski piirkond pole kaitstud. Inimeste isiklikud mured ja kannatused kasvavad üle pea, kuid keset seda kõike kajab Jumala lastele Psalm 46, kus Jumal ütleb: ”Mina olen teie keskel ja koos teiega keset kõike. Minu rahvast ei kõiguta ega hävita miski. Minu abi on mu kogudusele alati kättesaadav.”

Jumal teab, et me kõik seisame silmitsi suurte vajadustega; me kõik kogeme möllu, kahtlusi ja segaseid aegu, mis muudavad me hinge seisundi üsna hapraks. Kuid Tema sõnum Psalmis 46 on just mõeldud sellisteks aegadeks. Samas ütleb Ta meile, et kui me anname alla hirmule ja laseme end heidutada ning maha suruda, elame me täielikus vastuolus sellele reaalsusele, mida Tema tahab meie eludes esile tuua.

On eluliselt oluline, et sa saaksid aru, mida Jumal selle piiblilõiguga öelda tahab. Meie Jumal on meie jaoks kättesaadav igal ajal – olgu öösel või päeval! Ta on pidevalt meie kõrval, valmis rääkima meiega ja juhtima meid. Ta on teinud selle võimalikuks tänu Pühale Vaimule, kes elab meie sees. Piibel ütleb meile, et Kristus ise on meis ja meie Temas.