JUMAL EI OLE SUST’ MÖÖDA LÄINUD

Üks suurimaid koormaid, mida ma jumalasulasena kannan, on: „Oo Jumal, kuidas ma saaksin küll tuua lootust ja lohutust neile usklikele, kes kannatavad suurt valu ja vaeva? Anna mulle üks sõnum, mis tühistaks kõik nende kahtlused ja hirmu. Anna mulle tõde, mis kuivataks leinajate pisarad ja tooks laulu lootusetute suule.“

See sõnum, mida ma kuulen Püha Vaimu Jumala rahvale ütlevat, on väga lihtne: „Minge minu Sõna juurde ja seiske mu tõotustel, hüljates oma kahtlust külvavad tunded.“ Kogu lootus sünnib Jumala tõotustest.

Sain hiljaaegu ühe kirja, mis on võrratult hea näide selle kohta. Üks ema kirjutas: „Mu tütar on 16-aastane. Tema lihased ja liigesed on kärbumas, põhjustades meeletut valu 24h päevas. Tänu samasugusele valule kaotasin ma 1997 aastal oma poja, kes sooritas enesetapu. Ta oli 22-aastane, kes peale 9 aastat kestnud kannatusi, võttis omalt elu, sest ei suutnud selle valuga enam toime tulla.

Mu tütar oli baleriin ja ootas põnevusega Julliard’i balletiooli sissesaamist New York City’s. Kuid tema unistused purunesid kildudeks, kui teda tabas sama haigus, mis oli piinanud tema vendagi. Arst ütles, et kui mõõta seda valu skaalal 1-10, oleks tulemuseks 14. Valuvaigistite kogus, mis suudaks leevendada antud valu, hävitaks mu tütre neerud, mistõttu võtta ta neid ei saa.

Ta armastab Issandat ning on tore kaaslane, kelle seltsis olla. Ta on võrratu luuletaja, kelle teoseid on avaldatud üle 15 väljaandes. Samuti on tema nimi kirjas rahvusvahelises küsitluses „Kes on kes luulemaailmas?“

Vaatamata kogu olukorralae ja vaibumatule ihu ja hinge värinale, on need ema ja tütar pannud kogu oma usu ja lootuse Jumala Sõna peale nende suhtes. Ja Jumal on andnud neile rahu.

Kas vaenlane on püüdnud sulle väita, et Jumal on sust’ mööda läinud? Sul on olnud kiusatus mõelda, et Issand ei ole enam sinuga? Oled sa ehk peaaegu juba loobunud oma usust? Siis pane oma usk ja lootus taaskord Jumala Sõna peale, mis ütleb:  "Ma ei hülga sind ega jäta sind maha!" (Heebrealastele 13:5)


„Nõnda on Issand kindlaks varjupaigaks rõhutuile, varjupaigaks häda ajal. Sellepärast loodavad sinu peale need, kes tunnevad su nime; sest sa ei ole hüljanud neid, kes otsivad sind, Issand!“ (Psalmid 9:10-11)