JUST ÕIGEL AJAL!

Aastaid tagasi New Yorgi tänavatel kõndides – üdini väsinud ja kurnatud nii ihu kui hinge poolest – sain endale külge viirushaiguse nimega mononukleoos. Sattusin 6-nädalaks haiglasse ja mu kurgus vohas mingi bakter. Mul oli raskusi neelamisega ja vahel ei saanud ma isegi hingata. Mu kaal langes kiiresti pea 52 kilo peale. Kuna kogu see lugu ei võimaldanud mul ringi liikuda, kuivasid meie teenistuse rahad peagi kokku ja tundus, et Teen Challenge’i lõpp on lähedal!

Mäletan seda õhtut, mil hüüdsin heitunult Jumala poole: „Issand, ma annan alla! Teen Challenge on täiega Sinu ja ma lihtsalt usaldan Sind selle edasise käekäigu osas. Kui tahad, et selle tegevus peab lõppema, siis nii on. Kuid palun, Jumal – tee mu kurk puhtaks!“ Vähem kui tunni pärast köhisin välja pähkli suuruse moodustise.

Lahkusin haiglast päeva või paari pärast ja mu jõud hakkas peagi taastuma. Ühtlasi sain ka teada, et ajal, mil mina olin rivist väljas, oli Teen Challenge siiski ellu jäänud! Ma ei tea, kuidas Jumal seda tegi, aga minu eemaloleku ajal hakkas mu kaaskond lootma pigem Jumala kui minu peale. Ja see oligi Jumala eesmärk!

Armsad, teie hädad ei ole mingid ettenägematud õnnetused. Ükskõik, millest te ka läbi ei läheks ja ükskõik, kui suur see valu ka ei oleks – Jumalal on kõik kontrolli all ja Ta jõuab alati just õigeks ajaks!

Sa võid ju mõelda, et Saatan rikkus ära Jumala plaani su elu suhtes, öeldes: „Lase mind vaid ta kallale!“ Kuid see pole nii! Vahet pole, kui sa tegid midagi rumalat või mõtlematut. Kui parandasid meelt, siis Jumal saab võtta iga asja, mis mõeldud hädaks ja hävinguks ning pöörata selle õnnistuseks. Seetõttu ära keskendu oma mineviku vigadele ja tõsta oma pilk kõigi koleduste pealt. Jumal on tõotanud taastada sulle kõik need aastad, mille „rohutirtsud“ ära sõid. Seetõttu julgusta end järgnevate sõnadega, lastes neil saada oma eluks ja lootuseks: „Minu Jumal suudab kõike. Ta ei ole mind unustanud. Keegi ei saa muuta Tema plaane minu elu suhtes. Ükskõik, kui halvad ka olukorrad poleks – Temal on kõik kontrolli all!“