EI MINGEID PIIRE

Kallis sõber – Jumala andestusel pole mingeid piire. Jeesus ütles oma jüngritele: „Kui su vend…ka seitse korda päevas sinu vastu patustab ja seitse korda sinu poole pöördub, öeldes: „Ma kahetsen”, andesta ikka talle!” (Luuka 17:4). Kujutad sa üldse midagi sellist ette? Keegi patustab mu vastu teadlikult seitse korda päevas, öeldes seejärel: „Vabandust!“ ja ma pean talle andeks andma? Ikka ja jälle? Just nimelt, sest kui palju enam andestab me Taevane Isa kõigile oma lastele, kes Tema ette meeleparanduses tulevad. Seetõttu ära püüagi seda mõista! Ära küsi, kuidas või miks Ta nii vabalt andestab, vaid võta see lihtsalt vastu!

Jeesus ei öelnud: „Andesta oma vennale kord või paar ja kui ta ikka samas vaimus jätkab, anna talle teada, et te suhtel on kriips peal. Ütle talle, et ta on üks paadunud patukott!“ Ei! Jeesus kutsus meid üles piiramatule, tingimusteta andestusele! See on Jumala loomuses anda andeks. Taavet ütles: „Sest sina, Issand, oled hea ja andeksandja, ja rikas heldusest kõigile, kes sind appi hüüavad.“ (Psalmid 86:5). Jumal igatseb just praegu ujutada sind üle andestuse rõõmuga. Seetõttu ava kõik oma hinge uksed ja aknad ning lase Püha Vaimul ujutada end üle Tema andestusega.

Johannes kirjutas: „Ning tema on lepitusohver meie pattude eest, kuid mitte üksnes meie, vaid ka terve maailma pattude eest.“ (1 Johannese 2:2). Johannese kohaselt peaks iga kristlase eesmärk olema mitte teha pattu. Ehk siis mitte kalduda patu, vaid Jumala poole. Aga mis siis saab, kui see Jumala laps kaldub siiski patu poole? „Aga kui keegi patustab, siis on meil eestkostja Isa juures, Jeesus Kristus, kes on õige…Kui me oma patud tunnistame, on tema ustav ja õige, nõnda et ta annab andeks meie patud ja puhastab meid kogu ülekohtust.“ (1 Johannese 2:1 ja 1:9).

Seetõttu pane maha oma süütunne, armas sõber. Sa ei pea enam hetkekski seda koormat kandma. Ava oma südame uksed ja aknad ning lase Jumala armastusel täita end. Ta andestab sulle – ikka ja jälle! Ja Ta annab sulle ka väe saada jagu oma võitlustest kuni võiduni välja. Kui sa palud ja parandad meelt, saad ka andeks, mistõttu võta see vastu ja tee seda kohe praegu!