SIDUDES HINGEVAENLASE TEOD

„Sest paljud on kutsutud, aga vähesed valitud.” (Matteuse 22:14). Kujutan ette, kuidas Jumal vaatab üle banketisaali ja ütleb: „Kutsusin aastaid Iisraeli rahvast läbi oma apostlite, kuid nad keeldusid kuulmast. Need külalised siin saalis aga vastasid mu kutsele. Seetõttu on nad ka valitud ja ma ei lase Saatanal röövida mitte ainsatki neist oma Ihust.“

Me teame, et Saatan pole veel heidetud oma igavesse vanglasse. Samas, ajal, mil’ me naudime peolaua paremaid palu, kuniks me Peigmees tagasi tuleb, on meile antud üks korraldus. Kuningas on öelnud meile, et peame siduma Kuradi teod ja viskama ta välja sealt peosaalist. Ehk lühidalt öeldes: peame ajama end püsti ja võtma kasutusele tõsised abinõud Saatana vastu, kes ründab Kristuse Ihu. Samas ignoreerivad nii paljud kristlased seda korraldust. Tõsi küll, niipea, kui näeme mõnda murtud hingega usklikku kannatamas, mõtleme endamisi: „Tahaks lohutada teda ja olla talle kuuljaks kõrvaks!“ või „Saaksin kindlasti kuidagi toeks olla. Toon talle süüa või pakun rahalist abi.“ Need kõik on kahtlemata Jumala armastusest lähtuvad teod, kuid neist ainuüksi ei piisa.

Kui me teame, et Saatan on kuulutanud valesid kellegi ellu, peame tegema enamat, kui vaid kuulama või nõu andma. Peame kutsuma ka teised usklikud kokku ning võtma meelevalla hingevaenlase tegude üle. Jeesus on öelnud meile, et teatud laadi deemonlikud rõhumised ei lahku muidu, kui palve ja paastumise kaudu (vt Matteuse 17:21). Ehk siis palve ja paast on need, mille abil saame siduda hingevaenlase teod, heites ta välja kõigi oma kaasusklike mõtetest, hingest ja olukordadest.

Elad ehk sinagi suures meeleheite pilves? Või tead ehk mõnda usuõde või venda, kes on maha surutud tänu Saatana süüdistustele? Kui nii, siis tahan julgustada sind otsima üles palvetavad kristlased Kristuse Ihus. Mine nende juurde, kes tõesti tunnevad Jumala südant ja lase neil tuua esile kõik vaenlase valed sellistena nagu nad tegelikult on.

Piiblis on öeldud, et kui ühel meie seast on häda või vaeva, saab sellest ka teiste häda ja vaev. Seetõttu on lausa eluliselt tähtis, et koguneksime Jeesuse nimel üksteise pärast ja heaks. Meid on kutsutud kasutama oma Päästja meelevalda, siduma kõik hingevaenlase teod ja ajama ta välja igaühe meie eludest. Ainuüksi nii saame võtta ikka mõtte vangi Kristuse sõnakuulelikkuse alla. See on tõesti Kristuse Ihu töö.