PULMAPIDU

„Siis ta ütles oma sulastele: „Pulmad on küll valmis, aga kutsutud ei olnud seda väärt. Minge nüüd teelahkmetele ja kutsuge pulma, keda te iganes leiate!” Ja sulased läksid välja teedele ja kogusid kokku kõik, keda leidsid, nii halbu kui häid, ning pulmakoda sai täis pidulisi.“ (Matteuse 22:8-10).

Alates Kolgata risti sündmustest on evangeelium levinud kogu inimkonnani: juutide ja paganateni, orjade ja vabadeni, vaeste ja rikasteni, heade ja halbadeni – kõigini võrdselt. See on see, kuidas „pulmakoda sai külalisi täis“ (Matteuse 22:10) Siinkohal on oluline mõista, et see lugu ei räägi Talle pulmast ega sealsest pidusöömaajast. Siin on juttu nendest külalistest, kes reageerivad kutsele võtta Kristus vastu kui oma Päästja.

Mõtle sellele. Jeesuse sõnade kohaselt kujutas see Pruut endast kõiki, „keda nad leidsid, nii halbu kui häid“ (Matteuse 22:10). Taoline punt hõlmab kunagisi „halbu“ inimesi: narkosõltlasi, alkohoolikuid, prostituute, mõrvareid, mängureid, narkoärikaid jne. Kuid see hõlmab ka endas kunagisi „häid“ inimesi – neid, kes kunagi toetusid religioossusele ja omaenda headele tegudele. Kuid nüüd on nad kõik muutunud. Nad on tunnistanud oma patud ja on pestud puhtaks Kristuse vere läbi.

Oleme tavaliselt harjunud sellega, et pulmapeod kestavad mõne tunni. Jeesuse ajal ja juudi kultuuris võisid pulmapidustused kesta aga lausa kuni 7 päeva. Kuid Jumala jaoks on ju üks päev, kui 1000 aastat ja selles tähendamissõnas me näeme, et pulmapidu on kestnud alates Kolgata sündmustest peale. See on kestnud sajandeid ja see kestab seni, kuni Peigmees tagasi tuleb.

Armas Jumala püha, mõistad sa, mida see tähendab? Iga päev on su pulmapäev. Olles osa Kristuse Ihust, oled sa ka osa Tema Pruudist. See tähendab seda, et igal hommikul, kui ärkad, peaksid panema selga valge pulmarüü. Ja kui see saab kusagilt määritud või rikutud, peaksid tooma selle Ta Sõna juurde, et see selle abil taas puhtaks pesta. Ühtlasi pead ka pidevalt oma abielusõrmust kandma, sest see sümboliseerib su abielu staatust, mis on kinnitatud Püha Vaimuga. Ja lõpuks peaksid rõõmutsema ning toituma taevasest Leivast – Kristusest, kes on taevane manna.

Kristuse Ihus on iga päev pulmapäev.