VÕIMAS VÕITLEJA by Jim Cymbala

Keset kõiki võimsaid võitlejaid, keda mul on au olnud tunda, on ka Delores Bonner – afroameeriklasest naisterahvas, kes elab üksinda Bedford-Stuyvesant’is, mis on üks Brooklyn’i karmimaid linnaosasid. Ta on töötanud meditsiini vallas üle 30 aasta. Mina ja Carol kohtusime temaga kord jõulude ajal, kui osadele me koguduse vaestele lastele jõulukinke viisime.

Delorese korter oli tol päeval lapsi täis, kuid ükski neist polnud ta enda oma. Ta oli kutsunud nad kokku lähedal asuvast varjupaigast, et meiega kohtuda. Laste tegelik ema oli nii haaratud omaenda probleemidest, et tal polnud mahti olla kohal isegi nii erilise sündmuse puhul.

Küsisin Deloreselt, kuidas ta nende lastega kohtus? Ta pomises midagi tagasihoidlikult, mis ei vastanud tegelikult mu küsimusele. Sain alles hiljem teiste kaudu teada, et peale ta Jumala juurde pöördumist ühel palvekoosolekul 1982.a, hakkas ta muretsema laste pärast tänavail ja narkopesades. Jumal puudutas ta südant, nii et ta hakkas võtma lapsi kaasa pühapäevakooli. Algul laadis ta taksod neid täis, kuid hiljem, kui keegi kuulis ta tegevusest, kinkis see keegi talle auto. Tänasel päeval on tal juba minibuss, nii et ta saab sõidutada rohkem lapsi ja teismelisi kuulama evangeeliumi.

Kuid see on vaid üks osa Delorese loost. Pühapäeviti on ta kirikus koristusmeeskonna juht, kandes hoolt selle eest, et kirikusaal saaks kahe teenistuse vahel kenasti korda tehtud. Laupäeviti käib ta evangeelse meeskonnaga ukselt uksele, et jagada Jumala armastust. Nädala sees näen teda tihti palvetoas põlvili maas palvetamas erinevate inimeste vajaduste pärast. Ta tegi seda sama ka meie teenistusreisi ajal Peruusse, kus ta paljude teistega palvetas mu eest ajal, kui mina väliteenistuse ajal kõnelesin.

Delores on naine, kel on vaikne, aga kindel vaim. Midagi sellist, millest kirjutatase 1 Ajaraamatu 12:19 „Aga vaim tuli sangarite peamehe Amaasai peale ja ta ütles: „Sinu päralt oleme, Taavet, ja sinu poolt, Iisai poeg! Rahu, rahu olgu sinuga ja rahu su aitajaga, sest sind aitab su Zumal!”  Taaskord on näha jumaliku ja inimliku jõupingutuse ühte sulamist.


__________
Jim Cymbala alustas Brooklyn’i Tabernacle kogudusega väikeses, viletsas seisus hoones, mis asus kahtlases linnaosas ja kuhu kuulus algul vaid 20 liiget. Põlise Brooklyn’i asukana on ta nii David kui Gary Wilkersoni pikaajaline sõber ja pidev kõneleja World Challenge’i poolt korraldatavatel pastorite ja juhtide konverentsidel.