JUMAL, KES SEKKUB - Gary Wilkerson

„Ja sünagoogi tuli inimene, kellel oli rüve vaim, ja see kisendas valju häälega: „Võeh, mis on meil asja sinuga, Jeesus Naatsaretlane? Kas sa oled tulnud meid hukkama?” (Luuka 4:33-34).

Mulle meeldib see sõna „sekkuma“ (eesti k hukkama), mida on kasutatud uues ingliskeelses piiblitõlkes. Juhul, kui ka sinu Piiblis on kasutatud sõna „sekkuma“, tasuks sul see alla joonida. Või kui mitte, siis lihtsalt kuhugi märkmetesse kirja panna. Jumal, kes sekkub – kes näeb su kriise ja vajadusi – ja ei ole vaid pealtvaataja, olles mures ja pabinas. Ta sekkub sellesse probleemi, mis sul on.

Jeesus sekkub saatanlikesse plaanidesse, mida hingevaenlane sepitseb su vastu. Kui Ta seda ei teeks, oleks Saatanal vaba ligipääs su ellu. Patu väel, haigustel ja tagakiusul oleks selline voli su elu üle, et sa ei kannaks seda välja. Kuid kuna Jeesus armastab sind ja hoolib sinust, sekkub Ta koheselt, kui Saatan sind oma plaanidega rajalt maha võtta püüab. Ta ütleb: „Ei! See ei lähe nii! Ma teen nii, et see mees või naine jääb püsima.“

Kui sul on hirm, või sa kardad, et võid mingi hetk langeda; kui hingevaenlase sepitsused ründavad sind uksest ja aknast, võid olla kindel, et Jeesus sekkub sellesse ja teeb neile asjadele lõpu. Jeesus sekkus selle deemonitest vaevatud mehe ellu, mistõttu ka sinu elus on palju asju, millesse Ta tahab sekkuda. Võib-olla sa elad teadlikus sõnakuulmatuses ja mässumeeles Jumala ees. Tema arm on see, mis sekkub ja kutsub sind tagasi. Võib-olla oled sa muutunud leigeks ja su usk on kuidagi pooletoobine. Jeesus tahab sekkuda sellessegi olukorda ja tõmmata sind tagasi. Võib-olla on sul mure mõne pereliikme pärast, kelle olukord tundub lootusetuna ja sa ei näe mingitki võimalust läbimurdeks. Jeesus sekkub sellessegi olukorda.

Saatan tõuseb igal juhul su vastu – nii nagu lugesime seda lugu, kus Jeesust üritati kalju servalt alla lükata. Saatanal on kindlad kavatsused su elu vastu, kuid Jeesus tuleb ja sekkub neisse. Nii et kui soovid, võid öelda „Tänu Jumalale!“, sest see on üks ütlemata hea uudis.