TEDA EI RAPUTA MISKI

Taavet kirjutab ühes oma Psalmides, et Issand „määrab tähtede arvu ja nimetab neid kõiki nimepidi.“ (Psalmid 147:4). Mõtle sellele. Taavet ütleb meile: „Kui sul on valus, siis peatu hetkeks ja vaata üles. Kui Jumal juba kogu taevalaotusega hakkama sai, saab Ta kindlasti ka sinu vajaduse täitmisega hakkama.“ Olen temaga nõus. Kui keskendud keset oma valu Jumala majesteetlikkusele, saad osa palju enamast, kui ükski pastor sulle eales pakkuda suudaks.
Sa võid ju mõelda, et Jumal on sind alt vedanud, kuna Ta pole sulle vastanud. Kuid las ma öelda sulle – su imet kordasaatev sõna on teel. Jumal tegutseb just praegu su vabastamise nimel, olles seda teinud alates hetkest, mil esimest korda selle pärast palusid. Ta on tõotanud mitte kunagi sind jätta. Ookeanid võivad ju möllata ja mäed langeda merre ning kõik, mida raputada annab, saab raputatud. Teda aga ei raputa miski, nii nagu Tema eesmärkegi koguduse suhtes.
Kui puudutad Jeesust – kui puudutad Tema kuuepalistut – saad osa ka Tema väest. Kui veretõbine naine Teda puudutas, läks Temast vägi välja (vt Markuse 5:30). See viitab väele üle kogu ebapuhtuse, patu ja surma. Ära unusta, et Ta on Jumal, kes on loonud kõik – sh ka sinu ja minu. Kui Ta suutis luua Taavetile, kes oli mõrvar ja abielurikkuja, puhta südame, võib Ta teha seda sama sinugagi. Ta võib pöörata su elu täiesti ringi.
Armas Jumala püha – Jeesus on koos sinuga keset su lahingut ja Ta on seda just praegu. Võid litsuda Tema ligi ja puudutada Teda nii nagu see veretõbine naine seda tegi. Võid kogeda Kristuse ülestõusmise tervendavat väge sõltumata sellest, millest sa ka poleks läbi minemas. Ta läheb koos sinuga sellest läbi, omades plaani kanda sind surmast ellu. Seetõttu ära karda, aga usu vaid!