PÜHA VAIMU EESMÄRK - Nicky Cruz

Püha Vaimu peamine eesmärk on väestada Jumala rahvast, et nad jõuaks kadunud hingedeni ja tõmbaks inimesi Jeesuse Kristuse risti juurde. Nõnda nagu Ta mõistab hukka me patud, nõnda liigub Ta ka uskmatute südameis, tuues nad silmitsi nende üleastumiste- ja läbikukkumistega ning näidates neile, kui tühine on nende elu lahus Jumalast.
Kui Jeesus valmistas oma jüngreid ette oma lahkumiseks siit maa pealt, ütles Ta neile: „Kui tuleb Lohutaja, kelle ma teile Isa juurest saadan, Tõe Vaim, kes lähtub Isast, siis tema tunnistab minust. Ja teiegi tunnistate, sest te olete olnud minuga algusest peale.“ (Johannese 15:26-27). Jeesus ütleb meile, et me tunneme evangeeliumis peituvat tõde vaid tänu sellele, et Jumala Vaim on seda meile läbi oma sõnade ilmutanud. Püha Vaim on tunnistanud Jumala armust ja headusest. Meie kindlus oma positsiooni suhtes Jumalariigis ei lähtu meie enda lootusest või ettekujutusvõimest, vaid Loojast endast ja Tema vaiksest sosinast me hinges. See on ka põhjus, miks me teame, et Jumala armastus on ehe, lõplik ja vankumatu.
Jeesus jätkas Püha Vaimu rolli kirjeldamist järgnevalt: „Ja kui ta tuleb, siis ta toob maailmale selguse patu kohta ja õiguse kohta ja kohtu kohta: patu kohta, et nad ei usu minusse.“ (Johannese 16:8-9). See pole meie asi tuua inimesi patutundmisele. Püha Vaim teeb seda ise. Ka ei ole me siin selleks, et mõista inimeste üle kohut nende pattude pärast. Meie roll on lihtsalt olla olemas nende jaoks, rääkida neile Jeesusest, võtta neid nagu nad on nii nende valus kui kannatuses ja armastada neid Jumala imelisse riiki.
Jeesus ei tulnud maailma üle kohut mõistma, vaid seda päästma (Johannese 3:17). Kas siis meil ei peaks see sama suhtumine olema?
Nicky Cruz, rahvusvaheliselt tunnustatud evangelist ja viljakas raamatute autor, pöördus Jeesuse Kristuse poole 1958 aastal New York Citys peale David Wilkersoniga kohtumist. Enne seda oli ta elanud vägivaldset ja kuritegelikku elu. Tema dramaatiline pöördumislugu ilmus esmalt D.Wilkersoni raamatus „Rist ja pussikangelased“ ja hiljem juba tema enda bestselleris „Jookse, poiss, jookse.“