TÕELINE JÕUD

Me ei saa Jumala rahvana minna edasi Kristuse täiuses, kui me ei eralda end üha enam selle maailma vaimsusest. Kui me meeled pole üha enam taevaselt meelestatud ja me ei lase lahti meid ümbritsevatest maistest naudingutest, jääb ka me rõõm päästest napiks. Kurb tõsiasi on see, et paljud usklikud pole võimelised nautima oma päästet, kuna nad eiravad Jumala Sõnale kuuletumist. Kuid sõnakuulelikkus Tema Sõnale on just see, millest õnnistused ja rõõm alguse saavad!
Iisraellased ei tahtnud kaotada oma suurt rõõmuvaimu, mistõttu nad joondasid end taas olema sõnakuulelikud Jumalale: „Ja Iisraeli sugu lahutas enese kõigist muulastest, astus ette ja tunnistas oma patte ning oma vanemate süütegusid.“ (Nehemja 9:2). Iisraellaste olukorrad ja katsumused sellest ei muutunud, kuid Jumal muutis neid. Nehemja tuletas rõõmustavatele iisraellastele meelde, kuidas Jumal oli varustanud nende esiisasid kõrbes. Issand oli valanud suurel hulgal oma armu nende üle. Ta õpetas neid oma Vaimu läbi ja juhtis neid pilve ning tulesamba kaudu. Ta varustas neid üleloomulikult manna ja veega. Ja imekombel ei lasknud Ta ka nende riietel ega jalatsitel kuluda (vt Nehemja 9:19-21).
Nõnda nagu tookord, on Jumal tõotanud valada need samad armuannid välja ka oma tänaste laste üle. Peaksime keset oma katsumusi pöörduma Jumala Sõna poole, paludes, et Püha Vaim kirjutaks selle me südameisse. Sest see on see, kuidas jõuame Jumala rahu ja hingamise sisse.
Kuidas hoida alal Issanda rõõmu? Nõnda nagu me sellest täitsa alguses osa saime – me armastame ja austame Tema Sõna ning januneme selle järele. Ning samal ajal elame sõnakuulelikku elu läbi Püha Vaimult saadava väe. Ainuüksi Issanda rõõm on see, mis saab anda meile tõelist jõudu!