JUMALA TULI PÕLEB IKKA VEEL

Nii kurb, kui see ka ei ole, meenutab suur osa tänapäeva Kristuse ihust kaasaegset ”kuivanud luude orgu”. See on otsekui kõrb, mis on täidetud langenud kristlaste pleekinud luudega. Jumalariigi töölised ja teised pühendunud kristlased on kustunud tänu üha enam maad võtvatele igapäeva pattudele, mis on pannud neid häbenema ja varjuma iseenda poolt ehitatud kaevikutesse. Nõnda nagu Jeremija, on nad veennud iseendid, et: ”Ma ei taha enam mõelda tema peale ega rääkida tema nimel.”(Jeremija 20:9)

Jumal on küsimas sedasama küsimust, mida Ta kord küsis ka Hesekieli käest: ”Kas need surnud luud võivad veel ellu ärgata?” ja vastus sellele küsimusele on absoluutne ”Jah!” Kuid kuidas? See juhtub läbi meie usu uuendamise Jumala Sõna kaudu.

Jumala enda Sõna on põletav tuli. See ainukene tõeline valgus, mida võime näha ja kogeda keset oma elu suurimat pimedust ja meeleheidet. See on meie ainukene kaitse vaenlase valede vastu, kui ta sosistab meile: ”See kõik on läbi! Sa oled kaotanud oma tule ja sa ei saa seda enam iialgi tagasi!”

Ainukene asi, mis kannab meid välja meie pimedusest, on usk ja usk tuleb Jumala Sõnast. Me peame lihtsalt hoidma kinni sellest Sõnast, mis on meie sisse istutatud. Jumal on tõotanud meile, et: ”Ma ei lase teil hukkuda, mistõttu pole ka põhjust meelt heita. Pole vähimatki põhjust alla anda. Lihtsalt hingake minu Sõnas!”

Sa võid nüüd mõelda, et: “See pimeduse öö on hullem kui kõik muu, mida eales varem kogenud olen. Ma olen kuulnud tuhandeid jutlusi Jumala Sõna kohta, kuid hetkel ei tundu need omavat mingit tähtsust mu jaoks!” Ära muretse!!! Jumala tuli on ikka veel põlemas su sees, isegi kui sa seda ei näe. Sinu asi on vaid seda tuld usu-kütusega alal hoida ja teha seda läbi Jumala usaldamise. Ja kui sa seda teed, näed sa kõiki oma kahtlusi ja himusid hävimas.

Jumala Vaim on taaskord puhumas elu iga surnud luu sisse. Ta tuletab neile meelde Sõna, mida kord neisse istutas ja need, kes kord lamasid surnutena maas, ärkavad taas ellu, hüüdes otsekui Jeremija: ”Jumala tuli on liiga kauaks jäänud mu sisse ja ma ei suuda seda enam tagasi hoida. Ma tunnen, kuidas Jumala vägi on tõusmas minu sees ja kuidas Ta paneb oma elu minu sisse. Seetõttu tahan ma rääkida seda Sõna, mille Ta mulle on andnud ning kuulutada Tema heldust ja tervendavat väge!”