LASE KÄIA JA NUTA!

Kui sul on kõige valusam ja raskem, siis mine oma salajasse palvekambrisse ja vala välja kõik oma valu ja kibedus. Jeesus nuttis. Peetrus kandis oma õlul Jumala Poja reetmise valu, mistõttu ta nuttis kibedasti. Ta kõndis üksinda mägedes ja nuttis ahastusest. Samas aga saatsid need kibedad pisarad korda ühe ime tema sees ja ta tuli tagasi, et teha Saatana kuningriigile tuul alla.

Aastaid tagasi kirjutas üks naine, kes oli elanud läbi rinna eemaldusoperatsiooni, raamatu „First You Cry“ („Esmalt sa nutad“). Kui tõsi see on! Rääkisin hiljaaegu ühe oma sõbraga, kes oli just teada saanud, et tal on kaugele arenenud vähk. Ta ütles: „Esimene asi, mida sa teed, on see, et sa nutad. Nutad senikaua, kuni enam ühtki pisarat ei tule. Seejärel hakkad aga liikuma lähemale Jeesusele, kuni sa tead, et Ta käed on kõvasti kõvasti ümber sinu.“

Jeesus ei pöördu iialgi kõrvale meie nutvast südamest. Ta ütles: „....purukslöödud südant ei põlga Jumal.“ (Psalmid 51:19) Ka ei ütle Issand kunagi: „Katsu nüüd olla! Aja end püsti ja võta mõnd rahustit! Pühi oma pisarad ja punni hambad ristis edasi.“ Ei! Jeesus kogub iga pisara oma igavikulisse anumasse.

On sul valus? Kui nii, siis lase aga käia ja nuta! Nuta kohe nii kaua, kuni pisaraid jagub. Samas, olgu need tõesti valu -ja mitte uskmatuse -või enesehaletsuse pisarad.


Kinnita ennast Issandas. Kui kõik su ümber on udune ja sa ei suuda leida väljapääsu oma dilemmast, siis lihtsalt poe Jeesuse kaissu ja usalda Teda. See kõik on Tema korraldada! Ta tahab näha sinu usku ja meelekindlust. Ta tahab, et sa hüüaks kogu hingest: „Jeesus armastab mind! Ta on koos minuga! Ta ei vea mind alt! Ta toob ühe lahenduse ja toimetab selle kallal just praegu! Ma ei lase end heidutada ega petta ja minust ei saa Saatana ohvrit! Ma ei kaota oma mõistust ega sihti silme eest. Jumal on koos minuga ja ma armastan Teda ning Tema mind!“