PÕNEVAD AJAD

Jumal, keset oma suurt armu ja halastust, laseb katastroofidel raputada maailma, et hoiatada kõiki neid, kes kuulevad Jeesuse tagasitulekust ja anda teada, et aeg on end valmis seada. Ta armastab oma lapsi liiga palju, et lasta oma uuel kuningriigil tulla ilma sellest ette hoiatamata. Ta teab, et inimkond on „kehva kuulmisega“ ja nende tähelepanu võitmiseks kulub suurel hulgal maavärinaid ja muid katastroofe. Need kõik on otsekui viimaseks stardipauguks ja liiga valulised, et neid mitte märgata. Kuid kõik sündinud tänu Jumalal loale, kes on valmistamas pinnast viimse aja sündmusteks. Lähenedes viimsele tunnile, muutuvad need sünnitusvalud üha sagedasemateks ja intensiivsemateks. „Aga kui kõik see hakkab sündima, siis tõstke oma pea ja vaadake üles, sest teie lunastus läheneb!" (Luuka 21:28)

 

Kas kõik see tundub liiga hirmuäratavana? On see tõesti võimalik, et maailma lõpp saabub meie ajastul? On see tõesti see aeg, millest kõik Piibli prohvetid kuulutasid, et see tuleb? Kas isegi kõige pühendunumad kristlased suudaks pisutki mõista, kui kohutavalt lähedal on tegelikult maailm oma kesköö tunnile? Üks asi on aga kindel – kõik, mis inimsilmaga nähtav, on lagunemas koost. 

 

Kallis sõber, pane tähele, mida Püha Vaim mulle ütles nende päevade kohta. Kõigest viis väikest sõna, mis samas nii väelised, et äratasid minus uue aulise usu ja lootuse. Need viis väikest sõna on: Jumalal on kõik kontrolli all! Kui sina usaldad Jumalat, võid sa vaadata igale katastroofile otse näkku ja kuulutada täie kindlusega: „Minu Jumal kõneleb selle universumiga ja Tema vägi tuleb ilmsiks selle kaudu. Ma püsin lihtsalt vagusi paigal ja saan nägema Issanda päästet.“

 

Jumalal on kõik kontrolli all ja meie oleme Tema kontrolli all. Jumala sõnum selleks tunniks on: „Jumal ei ole meile ju andnud arguse vaimu, vaid väe ja armastuse ja mõistlikkuse vaimu.“ (2 Timoteose 1:7)