LÕPETADES VÕIDJOOKSU

„Sest kes teie seast, tahtes ehitada torni, ei istuks enne maha ega arvutaks kulusid, kas tal on kõik vajalik selle lõpetamiseks? Muidu juhtub, et kui ta aluse on rajanud ja ei suuda lõpetada, hakkavad kõik pealtnägijad teda pilkama: See mees hakkas ehitama, aga ei suutnud lõpetada!“ (Luuka 14:28-30)

Jeesus rääkis need sõnad vahetult enne oma maise teenistuse lõppu eesmärgiga hoiatada oma järgijaid, et headest kavatsustest ainuüksi ei piisa, et minna läbi rasketest aegadest. Sest paljudel Tema järgijatel oleks puudunud see miski, mis oleks aidanud neil lõpetada oma võidujooks!

Ma arvan, et kõige traagilisem asi, mis üldse juhtuda võiKS, on see, kui me alustame kindla veendumuse –ja otsusega anda end täiega üle Kristusele ning kasvada küpseks jüngriks, kuid seejärel vajume vaikselt ära ning muutume täiesti ükskõikseks ja külmaks Tema suhtes. Inimene rajas küll vundamendi, kuid ei suutnud lõpetada seda, kuna polnud algselt löönud kokku kõiki kulusid. Tema varud said otsa. Ta küll jõudis kuhugi, kuid seejärel loobus.

Jumal, ärata meid üles ja anna meile mõista, et me kõik oleme muutumas. Ei ole olemas sellist asja nagu paigal seismine – sa kas muutud päev päeva järel üha enam Kristuse sarnaseks või siis tagasi oma maise inimese moodi. Paulus ütles kõigile neile, kes on otsustanud iga hinna eest järgida Kristust, võttes oma risti, salates end ja minnes koos Temaga, et: „...meid kõiki, kes me katmata palgega vaatleme Issanda kirkust peegeldumas, muudetakse samasuguseks kujuks kirkusest kirkusesse. Seda teeb Issand, kes on Vaim.“ (2 Korintlastele 3:18).

Milline rõõm on kohata neid, kes lõpetavad oma võidujooksu! Nad kasvavad Kristuse tarkuses ja tunnetuses, kaugenedes üha enam sellest maailmast ning selle naudingutest, omistades rohkem taevast mõtteviisi. Nende vaimne meel on hästi treenitud ja nende arusaam selles, mis on Jumalast ja mis mitte, kasvab pidevalt. Mida vanemaks nad saavad, seda näljasemaks nad Kristuse järele muutuvad. Nad lõikavad läbi kõik oma maised sidemed ning nende igatsus olla vaid Temaga, kasvab päev päevalt. Surm tähendab nende jaoks võitu ja kutse Tema igavesse ligiollu on suurim tasu, mida nad eales tahta võiks. Mitte taevas pole see, mida nad otsivad, vaid Kristus kõiges oma aus ja hiilguses.

Sa võid olla kindel, et kui Kristus tagasi tuleb, ootab Teda ees auline kogudus, kes igatseb olla vaid Temaga. See koosneb neist, kes on lõiganud end lahti sellest maailmast ja saanud nii üheks Temaga, et samm sellest rikutud maailmast rikkumatusse olusse on vaid kui viimane armastuse samm Tema ligiollu!

Sa oled ehk selles kristlikus võidujooksus vähe maha jäänud või hoopis kukkunud, kuid sa võid taas end püsti ajada ja edasi joosta. Jeesus ei jäta sind raja äärde väsinud ja haavatuna lebama. Ta tugevdab su nõrku põlvi ja annab sulle üleloomuliku jõu joosta lõpuni. Ta ei vea sind alt. Tema armust jooksed sa selle võidujooksu lõpuni, kohtudes finišis Issandaga, kes ütleb sulle: „Hästi tehtud!“