JUMAL TAHAB SINUGA RÄÄKIDA

Jumal igatseb sinuga rääkida otsekui ühises õhtusöögi lauas istuva sõbraga. Ta tahab sinuga vestelda südamest südamesse kõigist ja kõigest! Piiblis on öeldud: “Ennäe, ma seisan ukse taga ja koputan. Kui keegi kuuleb mu häält ja avab ukse, siis ma tulen tema juurde sisse ning soon õhtust temaga ja tema minuga.” (Ilmutuse 3:20). Seda salmi kasutatakse tihti siis, kui räägitakse päästmata inimestest. Me räägime Jeesusest, kes seisab patuse inimese südame ukse taga ja ootab võimalust sissepääsuks. Kuid tegelikult räägib Kristus hoopis usklikest! Salmi kontekstist on näha, et Kristus räägib nendest, kes on riietatud valgete rüüdega (st. õigsusega), kes on ostnud tules läbikatsutud kulda, kelle silmad on võitud (omades ilmutust) ja keda Jumal armastab, noomib ja karistab (vt. Ilmutuse 3:15-19). Need on meeleparandus aldid pühad inimesed, kes igatsevad kuulda oma Jumala häält!

Lugedes ja uuesti üle lugedes salmi 20, torkasid mulle silma kaks sõna: „Ava uks! Ava uks!“ Ja Püha Vaim kõneles väga selgelt mu südamesse, öeldes: „David, põhjus, miks sa pole kuulnud mu käest nõnda nagu ma tahaks olla kuuldud, on tingitud sellest, et sa ei ole täielikult avanud oma vaimu, et kuulda!“

Minu arusaamist mööda esindab see uks pühendumist - aspekti, mida paljud kristlased pole täielikult teinud. Enamus usklikke paluvad: „Issand, kõik, mida ma vajan, on veidike nõu; paar juhendavat sõna – meeldetuletust sellest, et sa armastad mind. Lihtsalt anna mulle teada, olen ma õigel või valel teel. Mine minu eel ja ava need uksed!“ Kuid Jeesus vastab meile: „Kui kõik, mida sa minult vajad, on juhised, võin ma saata su juurde mõne prohveti. Kui sa tahad teada, kuhu minna või mida teha, võin ma saata kellegi, kelle kaudu sa võid võimalikud variandid läbi katsuda. Kuid keset seda kõike jääd sa ilma minust!“

Jeesus igatseb sinu läheduse järele; sinu sügavaimate tunnete ja isikliku ruumi järele. Ta tahab istuda maha koos sinuga ja jagada kõike, mis Ta südames – kõnelda sinuga silmast-silma. Ilmutuse 3 peatükk loob võrratu pildi sellest. See räägib armastusest ja lähedusest, jagatud saladustest ja õrnadest häältest.

Kui Jeesus tuleb, toob Ta endaga kaasa nii toiduse kui leiva ehk teisisõnu iseenda! Kui sa toitud Temast, saavad ka su vajadused täielikult rahuldatud!