KAS JUMALAL ON VASTUS KÕIGILE MU KÜSIMUSTELE?

Iga usklik, kes tahab olla Jumalale oma palveeluga meelepärane, peab leidma endas vastuse järgnevatele küsimustele: „Kas Jumalas peitub kõik, mida ma vajan või pean mujalt vastuseid otsima?“ Ühest küljest tundub see ju ütlemata lihtne küsimus; midagi sellist, mida ei peaks isegi küsima. Ja enamus kristlasi vastaks sellele koheselt: „Muidugi! Loomulikult ma usun, et Jumalas peitub kõik, mida ma vajan.“ Kuid fakt on see, et paljud pole selles siiski veendunud! Me ütleme, et usume seda. Me isegi laulame laule ja kõneleme jutlusi sellest, kuid niipea, kui mõni raskus meid jalust niidab ja tundub, et Jumal vaikib, ei usu me just eriti kindlalt, et Temas peitub kõik, mida vajame!

Paulus ütleb: „Küll mu Jumal täidab kõik teie vajadused oma rikkust mööda kirkusega Kristuses Jeesuses.” (Filiplastele 4:19). Issandal on oma külluslik varaait, mille abil täita kõik meie vajadused!

Miks see vaevatud naine seal Jeesuse tähendamissõnas jätkas ebaõiglase kohtuniku tüütamist, saamaks oma õigust? Aga seetõttu, et ta teadis, et ainuüksi sel kohtunikul on piisavalt väge ja meelevalda lahendamaks tema probleemi. Seetõttu polnudki tal kellegi teise juurde minna (vt. Luuka 18:1-8).

Oh kui meil vaid oleks seda seesmist veendumust, et Jumalal on kõik, mida vajame, sest siis ei peaks me iialgi pöörduma asjata ühegi teise allika poole. Issand on õige ja õiglane kohtunik ja Tal on kogu tarkus, vägi ja meelevald lahendamaks ükskõik, millised probleemid, millega silmitsi seisame. Jumal kulutas 40 aastat veenmaks Iisraeli lapsi, et nad ei saa kunagi millestki puudust tundma; et Tema on nende pidev allikas ja varustaja: “Tõesti, Issand, sinu Jumal, on sind õnnistanud kõigis su kätetöis, ta tunneb su rännakut selles suures kõrbes. Need nelikümmend aastat on Issand, su Jumal, olnud sinuga, sul ei ole midagi puudunud.” (5 Moosese 2:7). Jumal ütles sellega: „Minu juures pole mingit puudust. Mul on kõik, mida eales vajad!“

“Sest Issand, su Jumal, viib sind heale maale…kus sul midagi ei puudu…et kui sa sööd ja su kõht saab täis…” (5 Moosese 8:7-10, 12)

Tänaseks on Issand meid juba toonud oma tõotatud maale, milleks on Kristus! Jeesus on see muutumatu paik me jaoks, kus ei puudu miskit. Tema on see, kes esindab jumaliku kolmainsuse täiust ihulikul kujul.