HOITUD IGAS OLUKORRAS

Piiblis on öeldud, et: „Jumal ei ole meile ju andnud arguse vaimu, vaid väe ja armastuse ja mõistlikkuse vaimu.“ (2 Timoteose 1:7).

Kas hetkel valitsev majanduslangus ja raskused viivad sügava ja pikalt kestva depressioonini? Kas tegu ongi majandusliku tormiga, mille eest nii paljud jumalasulased ja ökonomistid on hoiatanud? Või on tegu järjekordse lühiajalise majandusliku olukorra kõikumisega? Kui üdini aus olla, siis ega keegi ei tea. Ökonomistid käivad välja täielikus vastuolus olevaid ennustusi ja nn. „prohvetid“ saadavad laiali kõikvõimalikke segaseid hoiatusi.

Mõned aastad tagasi saatsid sajad kristlased mulle murelikke kirju prohveteeringu pärast, mille kohaselt enamus Floridat pidi saama üleujutatud mingi suure laine poolt. Paljud kristlased lasksid ettekuulutatud ajaks Floridast jalga – nö.“puhkusele“ – lihtsalt igaks juhuks, kui prohveteering pidanukski tõele vastama. Ometigi on Florida endiselt koos meiega!

Keegi ei tea, millal, kuidas ja kus Jumal oma kohtumõistmise saadab. Kõik ajad on ainuüksi Tema teada. Seetõttu on Jumal mindki manitsenud erinevate kuupäevade, nimede või paikade väljakäimise osas ja kui ma peaksingi selles osas sõnakuulmatu olema, muutub mu „ennustus“ pigem spekulatsiooniks kui ehtsaks prohveteeringuks. Sest üks tõeline prohveteering peab pakkuma usust elavale Jumala rahvale lootust ja kinnitust.

Kus sa elad? Maavärinate piirkonnas? Kusagil maalõhe lähedal? Elad sa ehk mõnes räämas linnaosas, mis iga päevaga muutub üha vähem turvalisemaks? Sul puuduvad toidu tagavarad? Sul pole kullakange ega kuldmünte, mis päästaks sind inflatsioonist? Mitte midagi sellist, mis päästaks sind juhul, kui majandus peaks kokku varisema? Mitte midagi, millest elada, kui peaksid töö kaotama? Tunned sa end kui kõrvalejäetuna, kui teised uhkeldavad oma tulevikuplaanidega?

Ära paanitse! Sul on kõik, mis tarvis, kui usud Jumala tõotusse kaitsta sind. Igal Jumala lapsel on raudkindel ellujäämisleping. Mida enam ma loen Jeesuse sõnu, seda enam ma usun, kuidas Ta palub meil omada lapselikku usku Temasse, et Ta kannab meid kindlana läbi igast olukorrast. Seetõttu soovitan kõigile jääda rahulikuks ja mitte kuulata hääli, mis kuulutavad Piibli vastaselt: „Sest Jumal ei ole korratuse, vaid rahu Jumal.“ (1Kor.14:33) „Ei sa siis karda äkilist hirmutust ega õelate õnnetust, kui see tuleb. Sest Issand on kõigil su teedel ja hoiab su jalga püünise eest.“ (Õpetussõnad 3:25-26).