PRAKTILINE TEENIMINE

Kui me armastame maailma ja kõike, mis on maailmas, ei saa me olla Jumala omad. „Ärge armastage maailma ega seda, mis on maailmas! Kui keegi armastab maailma, siis ei ole temas Isa armastust.“ (1 Johannese 2:15). Kui himustame üha enam ja enam asju, ei ole me Tema lambad. „…ei vargad ega ahned, ei joodikud ega pilkajad ega riisujad päri Jumala riiki!“ (1 Korintlastele 6:10).

Taolised usklikud on kui sikud. Ja mitte vaid seetõttu, et nad on ihalenud asjade järele, vaid ka seetõttu, et nad ei aita hädasolijaid. Issand saab kord ütlema neile: „Te olete jätnud minust maailmale vale mulje. Olete lasknud uskmatutel samastada mind jõukuse, raha ja edukusega. Olete petnud vaeseid, öeldes neile, et tahan, et nad oleksid rikkad ja olete öelnud haigetele, et nad kannatavad seetõttu, et neil on vähe usku. Ma olen õnnistanud teid. Olen kinkinud teile erinevaid ressursse, kuna armastan teid. Kuid te ei pannud kunagi tähele hädasolijate appihüüdeid eneste ümber. Selle asemel lämbusite omaenese asjade kätte. Kui oleksite ka päriselt olnud minu omad ja armastanud mind, oleksite ka kuuletunud minu korraldustele.“

Sa võid nüüd öelda: „Kuule, vend Dave, see kõlab nüüd küll liiga karmilt! Jumal ei saa ju ometi olla selline!“ Kuid pane tähele Hesekieli sõnu: „Vaata, su õe Soodoma süü oli see: temal ja ta tütreil oli uhkus, leivaküllus ja muretu rahu, aga viletsa ja vaese kätt ta ei kinnitanud.“ (Hesekieli 16:49). Kui Jumal Soodoma hukka mõistis, ei maininud Ta nende homoseksuaalsust või ebajumalate teenistust. Ei! Ta mainis nende uhkust, muretust ja vaeste eiramist. Neil polnud neist sooja ega külma!

Kuidas aga siis aidata hädasolijaid? See on Püha Vaimu töö. Kui käesolev sõnum puudutab sind, mine Tema juurde ja Ta juhib sind otseselt vajaduste juurde, mis vajavad täitmist. Seda kõike praktilise teenimise kaudu. Kogu see sõnum pole mõeldud selleks, et panna sind kogema süütunnet ja hukkamõistu, vaid selleks, et katsuksid oma südame Jeesuse sõna valgel läbi. Issand ei ootagi, et me kogu see töö üksinda ära teeksime. Küll aga tean, et Ta ootab meilt isiklikku kaasatust järgnevates praktilistes teenistustes, mis täidavad inimeste vajadusi. Seetõttu, oled sa valmis seisma Kristuse ees ja ütlema, et oled valmis toitma või katma vaeseid, külastama vange, õnnistama või külastama lesknaisi ja orbe?