PÜHA VAIMU TRÖÖST

Me ei saa kunagi kogema Jumala rahu keset oma kannatusi, kuniks nende kannatuste taga peituv Jumala eesmärk pole settinud tõena me hinge. Me peame mõistma, et see me elu pimedaim tund ja valulikum proovilepanek sünnib vaid tänu Jumala loale ja tema aulise eesmärgi nimel. Kuid mis see eesmärk siis on? Kõige lihtsamalt öelduna – me oleme Püha Vaimu imelise tröösti keskpunkt.

Me tuleme sellest tulest välja puhtama ja tugevamana ning meile antakse teenistus, mis on suurem, kui maailma kuulsaimate jutlustajate omad. Teenistus, mis pakub kindlat tröösti ja võitu haigetsaanud inimestele. Taaniel kirjeldas selle teenistuse tulemust järgnevalt: „Paljusid puhastatakse, tehakse valgeks ja sulatatakse, aga õelad teevad õelust ja ükski õel ei mõista seda; aga mõistlikud mõistavad küll.“ (Taanieli 12:10). Milline imeline kutsumine meil on! Me läheme läbi tohututest katsumustest ja kannatustest, et saada Jumala trööstivateks käteks teiste heaks.

Mu tütar Debi ja ta abikaasa Roger kaotasid oma 12-aastase tütre Tiffany ajukasvaja tõttu. Ma tean seda agooniat, millest nad läbi läksid ja sagedasi küsimusi: „Mis eesmärk sai küll Jumalal kogu selle loo taga olla?“ Kuid alles mõnda aega tagasi nägi Debi kaubakeskuses üht naist, kes pingil istudes haledalt nuttis. Debi astus ligi ja küsis, kas saab teda kuidagi aidata, mispeale naine vastas: „Te ei mõistaks iialgi, millest olen läbi minemas!“ Ometigi sai Debi naise nii kaugele, et too ütleks, mis on ta valu põhjuseks, nii et ta teatas: „Ma kaotasin oma lapse vähi tõttu.“ See oli hetk, mil taeva kallis ligiolu langes nende mõlema üle. Debi pani käed selle naise ümber ja jagades temaga oma lugu, kogesid nad mõlemad Jumala tervendavat armastust.

Kallis Jumala püha – Ta ei ole unustanud sind keset su kõige sügavamaid ja pimedamaid katsumusi. Seetõttu tahan jätta sulle need julgustussõnad psalmisti sulest, mis ütlevad järgmist: „Õiged kisendavad ja Issand kuuleb ning tõmbab nad välja kõigist nende kitsikustest. Issand on ligi neile, kes on murtud südamelt, ja päästab need, kellel on rusutud vaim. Õiget tabab palju õnnetusi, aga Issand tõmbab tema neist kõigist välja.“ (Psalmid 34:17-19).