ERALDATUSE TUND

Ma tean täpselt, mis tunne on seista silmitsi jumaliku vaikusega ega kuulda Jumala häält mõnda aega. Olen läbinud oma elus täielikke segaduste aegu, ilma ühegi ilmse juhtnööri –või vaikse hääleta minu sees. On olnud ka aegu, kus mu lähedal pole olnud ühtegi sõpra, kelle käest nõu küsida. Kõik minu varasemad juhtnööride saamise kogemused olid kadunud kui tina tuhka ja ma sattusin keset pilkast pimedust. Ma ei näinud teed oma ees ja tegin viga vea järel, mistõttu mul oli tunne, et: „Oh Jumal, mis küll ometigi toimub? Ma ei tea, mis teedpidi minna!“

Kas Jumal tõesti peidab oma palge nende eest, keda Ta armastab? Kas pole see ehk pigem nii, et Ta eemaldab oma käe mõneks ajaks, et õpetada meile usaldust ja sõltuvust? Piibel ütleb väga selgelt, et: „...ta pani teda (Hiskijat) proovile, et teada saada kõike, mis tal südames oli.“ (2Ajaraamatu 32:31)

Sa võid hetkel minna läbi kõige suurematest katsumuste voogudest ja sa tead täpselt, mida ma silmas pean, kui ütlen, et taevad on kui kumisev vask. Sa tead täpselt, mis tähendab pidevalt läbi kukkuda. Sa oled oodanud ja oodanud vastuseid oma palvetele, kuid selle asemel saanud hoopis osa mõnest täiendavast kannatusest. Mitte keegi ega miski ei saa muuta midagi selle igatsuse suhtes sinu südames!

Kuid just see on aeg, mil võtta vankumatu positsioon! Sa ei pea ilmtingimata olema võimeline naerma või hõiskama, sest su südames ei pruugi olla kübekestki rõõmuiva. Muide, võib-olla pole su hinge jäänudki midagi enamat kui vaid üks suur möll. Kuid ometigi võid sa olla kindel, et Jumal on sinuga, sest Piibel ütleb: „Issand istus aujärjel veeuputuse tulles, ja Issand jääb kuningaks igavesti!“ (Psalmid 29:10)

Üsna peagi võid sa kuulda Teda ütlemas: „Ära närvelda ega paanitse. Lihtsalt hoia oma silmad minu peal. Anna kõik asjad üle mulle.“ ja sa tead, et püsid alati Tema võrratu armastuse orbiidis.