SA JÄÄD ELLU

Õnn ei tähenda elu ilma valu või haiget saamisteta. Sugugi mitte! Tõeline õnn tähendab õppida elama üks päev korraga, sõltumata valust ja kurvastusest. See tähendab õppida rõõmustamist Issandas sõltumata sellest, mis on toimunud minevikus.

Sa võid tunda end hüljatud ja mahajäetuna. Su usk võib olla nõrk ja sul on tunne, et sind võiks vabalt saata mahakandmisele. Kurbus, pisarad, valu ja tühjus võivad sind ju neelata aegajalt endasse, kuid Jumal on siiski troonil ja ikka endiselt Jumal!

Veena iseennast, et sa jääd ellu. Sa tuled sellest välja ja tulgu või elu või surm – sa kuulud Issandale! Elu läheb edasi ja sa saad üllatuma sellest, kui palju sa tegelikult koos Jumala abiga kanda suudad.

Sa ei saa küll aidata iseennast või kõrvaldada oma valu, kuid sinu kallis Issand tuleb sinu juurde, toetab sind oma armastava käega ja tõstab sind taas üles istumaks taevasis paigus koos Temaga. Ta vabastab sind hirmust suremise ees ja ilmutab sulle oma lõputut armastust.

Tõsta oma pilk üles ja julgusta end Issandas! Kui su ümber on üks suur udupilv ja sa ei näe vähimatki väljapääsu oma olukorrast, siis lihtsalt nõjatu Jeesusele ja usalda Teda. See on tema rida korraldada kõik! Ta igatseb näha sinu usku ja kindlust. Ta tahab, et sa hüüaksid kõva häälega: „Jeesus armastab mind! Ta on koos minuga! Ta ei vea mind alt! Ta töötab lahenduste kallal just praegu ja need olukorrad ei suru mind maha! Mind ei võida mitte miski ja minust ei saa Saatana ohvrit! Ma ei kaota oma mõistust ega sihti, sest Jumal on minu poolel! Ma armastan Teda ja Tema mind!“

Kõige selle aluseks on usk, mis tugineb järgnevale vankumatule tõele: „Aga ei ole edu ühelgi relval, mis valmistatakse sinu vastu...“ (Jesaja 54:17)