TEGURID, MIS TAKISTAVAD KRISTUSE ELU ESILETULEKUT

Kui sinu takistuseks on ambitsioon, võib Jumal avada sulle tohutu võimaluste ukse. See võib olla su elu suurim ja ambitsioonikam projekt ja Jumal laseb sul astuda sellesse arvamisega: „Ongi käes! Lõpuks ometi sain oma suure läbimurde!“ Seejärel aga laseb Jumal kogu sel lool kolinal kokku kukkuda ja sa seisad nuttes keset oma unistuse varemeid ja ütled: „Jumal, ma arvasin, et see projekt on Sinu tahe. Ma uskusin, et Sinu õnnistused hingavad selle üle. Ma palusin järjepanu kogu selle loo eest ja sa lasid mul nii kaugele jõuda. Kuidas sa siis lasid sel kõigel nii haledalt läbi kukkuda?“

Sinu projekti hukk on mõeldud surmaks kõigele, mis takistab Kristuse elu esiletulekut su elus.

Sinu takistuseks võivad olla imelised ilmutused, mida saad Jumala Sõnast. Võid nüüd küsida: „Kuidas saab värske ilmutus olla eales takistuseks inimese teel, kes armastab Jeesust?“ Su elus võib olla aegu, kus uued tõed avanevad su ees; imelised doktriinid, mida kunagi varem polnud märganudki. Su enesekindlus kasvab, kuna rakendad pidevalt igat uut ilmutust oma elus ja suhtes Jumalaga. Kuid siis korraga, ilma vähimagi loogilise põhjuseta, tabab su hinge suur põud. Rõõm ja kindlus asenduvad peagi jõuetuse ja kasutuse tundega. Kirjeldamatu masendus täidab su hinge ja igast päevast saab vaid koorem su jaoks. Piibel, mis varasemalt lausa elas su südames, näib praegu kui suletud raamatuna. Uute ilmutuste saamise asemel mõtled, kas sa veel eales midagi uut õpid? Kuid küsimus ei ole sinu intellektis. See kuivus on mõeldud selleks, et surmata kõik see inimlik enesekindlus. Surmata su kalduvus kummardada ilmutusi, mis sulle antud, selle asemel, et tunda rõõmu Issandast.

Fakt on see, et ilmutused kipuvad tootma uhkust. See on ka põhjus, miks Jumal lasi Paulusel kogeda üht vaia oma ihus, kuna see hoidis teda tagasi uhkeldamast paljude ilmutustega, mille ta oli saanud. Jumal tahtis, et Tema ustav sulane püsiks alandlikuna kõigis asjus.

Kogu see „surmaolukordade“ kogemise protsess võib tunduda julmana. Pole kahtlustki, et tegu on ühe kõige valulikuma aspektiga kogu meie vaimulikus elus. Kuid kui laseme surmal viia oma töö lõpuni me sees, saab ka Kristuse ülestõusmise elu voolata vabalt meist välja. Teisalt jälle – kui seisame vastu surma tööle, ei saa me kunagi omama Kristuse elu enda sees!