KES KÜLL UNISTAS KOKKU SELLISE ELLUJÄÄMISE PLAANI?

Ja temale [Eelijale] tuli Issanda sõna, kes ütles: "Mine siit ära ja pöördu ida poole ning ole varjul Kriti jõe ääres, mis on ida pool Jordanit! (1 Kuningate 17:2-3)

Kui Eelija vaatas läheneva kriisi peale, siis võisid asjad tema jaoks absoluudselt lootusetud tunduda. Aga Jumalal oli mõttes oma ustava sulase jaoks konkreetne päästeplaan. Ta juhendas prohvetit: "Mine ida poole Jordani jõest ja sa leiad seal Kriti, väikese jõeharu, mis sellest eraldub. Kogu vajaliku joogivee leiad sa sealt ojast. Lisaks olen ma korraldanud, et kaarnad toimetavad sulle igapäevase söögi!"

Kas oleks keegi inimene sellist päästeplaani võimeline välja mõtlema? Kuidas oleks Eelija eales võinud ette kujutada, et ta saadetakse varjul oleva oja juurde joogivett leidma, kui kõikjal maal valitses põud? Kas ta oleks suutnud välja mõelda seda, et ta igapäevane toiduvaru tuuakse talle kätte kaarnate poolt, kes söövad kõike, millesse nad oma noka löövad?

Hiljem muutusid ajad Eelija jaoks raskeks, sest oja kuivas lõpuks kokku. Aga Jumal sekkus, andes prohvetile värsked juhised. Ta ütles: "Võta kätte, mine Sareptasse, mis kuulub Siidonile, ja ela seal! Vaata, ma olen käskinud ühte lesknaist seal sind toita." (s. 9) Ja jälle pean ma küsima. kuidas oleks keegi võinud ette kujutada sellist asja, et vaene lesknaine keset majanduslangust oleks suutnud ühte meest toita päevi, nädalaid ja lõpuks kuid? Aga see on fakt, et Jumal kasutab kõige ärapõlatumaid, tähtsusetumaid asju siin maailmas oma auks. Ja ta ütles Eelijale: "Kui sa lähed tema juurde ja teed, mida ma sind käsin, siis sa jääd ellu. Kuula mind, pane tähele mu juhatust ja sa tuled sellest ajast läbi!"

See on tõepoolest tõsi: Jumalal, meie nõuandjal, nõustajal ja ellujäämis eksperdil on detailne plaan igaühe oma lapse jaoks, et aidata meil silmitsi seista ka kõige raskemate aegadega!