TÄIUSLIKKU RAHU

Keset paanikaaegu saavad Jumalat usaldavad inimesed kogema täiuslikku rahu.

Issand kuulutab: “Rahu, rahu kaugel ja lähedal olijale, ütleb Issand, ja ma parandan teda.” (Jesaja 57:19) Heebreakeelne tähendus sõnale “rahu” tähendab antud kontekstis “täiuslikku rahu”.

Mina usun, et olles ümbritsetud saabuvate aegade kaosest ja hüsteeriast, saab Ameerika nägema suurimat tunnistust Jumala väest ja aust, mida ta eales varem näinud pole. Kuidas? Kogu Ameerika saab nägema, et väga paljud jumalalapsed kogevad Tema täiuslikku rahu! See saab olema aeg, mil Jumal tõstab üles inimesed, kes omavad Tema kõikehõlmavat täiuslikku rahu – rahu, mida Kristus ise praegu naudib, istudes Isa paremal käel. Ja me saame elama, käima ja hingama selles võrratus rahus.

Piibel ütleb, et kõigile, kes Jumalat usaldavad, annab Ta “rahu, sest ta loodab sinu peale.” (Jesaja 26:3). Ja just praegu on paljud jumalalapsed tegemas seda pühendumist Talle, öeldes: “Ma tahan kogu südamest otsida Jumalat, ükskõik ka, mis ei tuleks! Ma annan talle kõik, mis mul on ja kõik, kes ma olen. Ma usun, et Tema kohtumõistmine on tulekul, mistõttu ma tahan valmistada end Tema jaoks otsekui Tema pruut.“
Jumal andis oma täiusliku rahu tõotuse esmalt neile Juudamaa elanikele, kes kogesid suurt Jumala korralekutsumist oma maal. Jumal oli maha kiskumas kõiki tugevaid müüre ja kindlustusi; kogu rikkust ja sära, millele inimesed toetusid, põrmustades need kõik. (Jesaja 25:12) Isegi neid Jumala kalleid, kes olid alles jäänud, raputati kuni viimsete alusteni välja. Ja ometigi keset seda kõike andis Jumal Jesajale korralduse kinnitada neid ustavaid usklikke öeldes: “Issand saab hoidma teid oma täiuslikus rahus, kui te vaid usaldate Teda!” Prohvet ütles: “Issand, sina saadad meile rahu…” (Jesaja 26:12). Ehk teisisõnu: “Jumal kinnitab igaühe teie südameid oma ülima rahuga, mida ei saa kõigutada miski!”

Tänapäevalgi, mil Ameerikat saab haarama suur paanika – kui uudised hakkavad saatma suuri shokilaineid üle maa ja hüsteeria kasvab – ei pääse jumalarahvas kogemast seda suurt inimlikku ängistuse tunnet. Sest nii see on: mina tunnen seda ja sina tunned seda – kõik kristlased saavad seda tundma! Need tunded on vältimatud ja see on väga inimlik kogeda kõiki neid tundeid keset seda kohutavat kaost. Samal ajal aga külvab Jumal meie sisse allikaid, mis aitavad meil koheselt võtta kontrolli iga hirmuäratava mõtte üle ja siduda see Kristuse tõega. Ja Tema Vaim saab täitma kogu meie olemuse ülima ja täiusliku rahuga.