AITA MU USKMATUST

„Aga ta palugu usus, ilma kahtlemata, sest kahtleja sarnaneb tuule tõstetud ja sinna-tänna paisatud merelainega. Selline inimene ärgu ometi arvaku, et ta midagi saab Issandalt.“ (Jaakobuse 1:6-7). Maailm on täis kristlasi, kes ei pea kinni Jumala Sõnast. Nende arust on see süütu asi istuda jumalakojas ja vinguda ning viriseda otsekui Jumal seda ei kuuleks. Kuid Jumal kuuleb me nurinaid! Süüdistusi otsekui Ta ei hooliks ja vihjeid otsekui Ta oleks meid alt vedanud.

Jumal on hoiatanud mind mitte anda maad närivatele hirmudele ja kahtlustele. Olgu need siis seotud mu abikaasa, -sõprade, -lähedaste –või kolleegidega. Jumal on käskinud viia kõik need kahtlused ristile ja öelda: „Jeesus, tervenda mind mu uskmatusest. Poogi see välja.“

Iisraellased veetsid 40 aastat keset suurt möllu – klatšides ja virisedes, täis kadedust ja kibedust. Milline haletsusväärne elu, mida elada, väites end samal ajal olevat Jumala lapsed. Väites end olevat pühad. Kuid see oli nende ja mitte Jumala tunnistus.

Sa pead jõudma oma elus punkti, kus hakkad usaldama Teda. Ja kui sa selle juba praegu ära õpid, võid järgmise kriisi ajal juba täiega laulda ja hõisata oma Vabastajale! Pole kahtlustki, et see toob võidu. Kuid mis veelgi olulisem – sa oled andnud surmamatsu kõigile kahtlustele, hirmudele ja uskmatusele.
Kust aga alustada? Vaadates otse Jumala Sõna peeglisse. Mõtle oma viimase 30 päeva sõnade ja tegude peale: oled sa nurisenud? Kurtnud? Sa võib-olla ütled nüüd: „Olen, aga mitte Jumala vastu!“ No mis, mis – muidugi oled sa seda teinud Jumala vastu! Vahet pole, kus või kellele sa kurdad – see kõik on suunatud Jumala vastu.

Kuhu iganes ma Piiblis ka ei vaataks, näen ma sõnumit: „Usalda mind ja ma kannan su läbi. Lihtsalt usalda oma teed minu hoolde.“ Mida see aga nõuab? Lihtsalt järgnevat: püsi vagusi ja oota Issanda päästet. Sa küsid nüüd: „Aga mis siis, kui midagi ei juhtu?“ Kuid see küsimus peegeldab juba kahtlusi ja hirmu.

Mu armsad – pöörduge Jumala poole juba täna ja öelge: „Issand, ma olen omalt poolt teinud kõik, mida olen osanud või suutnud. Kuid ma tean, et ma nagunii ei suuda ise seda probleemi lahendada. Seetõttu tahan usaldada Sind ja oodata Sinu võitu.“

Lase Jumalal teha endast tunnistus maailmale. Tunnistus Tema ustavusest. Armasta Teda kogu südamest just nüüd ja praegu. Pane Tema peale kõik oma mured, usk ja lootus!