HULLUMEELNE USK by Gary Wilkerson

Koged sa, et Jumal on midagi tõeliselt erakordset päästmas valla su elus? Võib-olla Ta on rääkinud su südamesse ja öelnud: „Olen valmistanud midagi väga erilist su jaoks ja peagi sa tuled minuga teekonnale, mille sarnast sa pole veel eales varem näinud.“ Võib-olla oled sa juba üliväga õnnistatud Jumala poolt. Kuid nüüd ütleb Püha Vaim, et Tema ammu aega tagasi antud tõotus saab täituma ja see saab rabama sind. Kui see on miski, mis kirjeldab su elu just praegu, siis võin öelda sulle Piiblist lähtuva meelevallaga: ole valmis katsuma läbi oma südant.

Nimetan seda järgnevat osa „hullumeelseks usuks“, mis kätkeb endas uskumist, et ükskõik kui hästi ka asjad praegu poleks – paremad ajad on alles ootel! See on usk, mis ütleb: „Kui palju me ka ei unistaks ega teeks suuri asju Jumala kuningriigi heaks – Tema visioon on ikkagi suurem.“ See, mida Issand on teinud me koguduses lühikese eksisteerimisaja jooksul, on ületanud mu metsikumadki unistused. Ei möödu nädalatki, kui keegi ei annaks oma elu Jeesusele. Millal iganes me ka ei jagaks toiduabi vaestele ja nad küsivad: „Miks te seda teete?“, annavad nii mitmedki neist oma elu Jumalale, kui kuulevad me vastust: „Sest Jeesus teeks nii.“ See kõik juhtub kui imekombel. Kolme aastaga on me kogudus kasvanud kolmest abielupaarist pea 1500-inimeseni, kes käivad pühapäeviti kirikus. Värsketest usklikest saavad peagi küpsed ja ustavad jüngrid, kes kasvavad Jumala tunnetuses.

Kuid Jumal ei ületa ainuüksi me ootusi, vaid näitab ka meile, millised on Tema ootused ja see on tõesti hämmastav. Ainuüksi meie piirkonnas elab veerand miljonit inimest, kes ei tunne veel Kristust ja möödunud aastal pani Jumal me südamele rajada kaks uut kogudust. Kuid kõige hullumeelsem osa kogu loo juures on see, et ma usun endiselt, et suuremad asjad on veel ootel! Olen rohkem kui veendunud, et Jumal saab ilmutama end veelgi võimsamatel viisidel. Ja seda mitte ainuüksi inimeste päästmise läbi, aga ka välja minemiste, - vaeste aitamise - ja linna mõjutamise läbi. Kõlab vingelt, kas pole? Muidugi kõlab! Kuid nüüd tuleb kogu selle loo raskem osa. See on just see koht, kus Jumal palub oma lastel katsuda läbi oma südamed.

Me teame ju kõik, et meie oma õigus on kui räpased räbalad Jumala ees ja et me vajame Tema armu. Kuid fakt on ka see, et kui oleme just seismas Tema võrratute tegude alguses meie elus, palub Tal meil mõelda järgmiste küsimuste peale: „Ega mu südames ole midagi, mis oleks Jumalale ebameeldiv? Olen ma jätnud midagi tegemata, mida Ta on palunud mul teha?“ Ma ei taha, et mu elus oleks midagi, mis takistaks Jumala tööd minu elus!