SAATUSLIK VÕIDUJOOKS

Sõna „võidujooks“ viitab võistlusele ja Heebrea 12:1 võrreldakse Jumala rahvast kui pikamaa jooksjatega. Tänaseks on see võidujooks aga korrupeerunud ja auhind muutunud maiseks.

Kui me saaks veeta kasvõi mõne hetke taevas, ei võistleks me enam iial selles lihalikus võidujooksus. Kui me saaks nautida kasvõi lühikestki jalutuskäiku Jumala linnas; ammutada endasse rahu, ilu ja taevalikku hiilgust; kuulda hiiglaslikke inglikoore laulmas kiitust Jumalale; sulanduda esiisade, märtrite, apostlite ja suuri kannatusi läbinute sekka; kohtuda oma kallitega; kogeda Jumala püha valguse kuma ja mis kõige parem – heita hetkekski pilgu ülestõusnud Jumala Tallele, kogedes Tema ligiolust lähtuvat au ja soojust ning turvatunnet! Kui see kõik oleks nii, kas me siis eales tahaks naaseda tagasi maa peale ja jätkata taas seda lihalikku võidujooksu? Ei iial! Sina ja mina elaksime ainult Issandale, hüljates maailma ja kõik selle naudingud ning lihalikud asjad. Me jookseksime Tema võidujooksu!

Kui me aga saaks veeta kasvõi mõne minutigi põrgus, poleks me iial enam endised. Kujuta ette, mis tunne võiks olla, kui sind kistaks süsimusta põlevasse ahju, kus valitseb igavene pimedus. Kui sind heidetaks korraga jumalatute deemonlikku maailma, kus valitseb needus, vihkamine, himud ja korruptsioon. Kus sa kuuled igavesti neetute ägamist ja tunnistad nende kabuhirmu ja hammaste krigistamist. Kus sa seisad õlg-õla kõrval Jeesuse ristilööjatega; kuuled neetute lõputuid ja lootusetuid palveid, kes vibutavad oma rusikat õiglase Jumala suunas ja neavad päeva, mil’ nad siia ilma sündisid. Kui sa koged, mida tähendab olla hukas ja läbilõigatud nii Jumalast kui kõigest armastusest, rahust, tõest ja trööstist.

Kuidas sa siis saaksid naaseda sellest põgusast külastusest põrgu ja jääda veel endiseks? Jätkaksid sa oma elu, ignoreerides endiselt Jumala Sõna, Tema koda ja armastust? Jätkaksid sa oma isekaid püüdlusi ajada kokku kõik hõbe ja kuld, paludes veelgi enama järele? Ma kahtlen selles. Sina ja mina elaksime igat oma tundi otsekui see oleks me viimane.

Tahad sa loobuda oma võidujooksust, olles vaid kui tuule tallaja?

Sea oma süda ja pale otsima oma Issandat enam kui eales varem!