KINDEL ALUS by Gary Wilkerson

Me elame väga ebakindlal ajal, kus suur ebakindlus valitseb nii me töökohtade, rahaasjade kui suhete suhtes. See omakorda võib muuta me usu rahutuks ja hapraks. Kuid just taolistel aegadel tahab Jumal anda teada, et Tema on me kindel alus. Nii et mis iganes me ümber ka ei kõiguks – Tema jääb ikka vankumatuks ja kindlaks.

Markuse evangeeliumi 6-peatükis, kohe peale veritõbise naise võimast tervenemist (Markuse 5:25-34) ja sünagoogi juhi tütre tervendamist (Markuse 5:35:43), läks Jeesus tagasi oma kodulinna, kus Ta kohtas lausa uskumatut uskmatust. Mind on alati hämmastanud Markuse 6:5 salm, kus on öeldud, et tänu nende uskmatusele „ ta ei saanud seal teha ühtegi vägevat tegu peale mõne põdeja tervendamise, kui ta oli pannud käed nende peale.“

See salm lööb kõik mu teoloogilised tõekspidamised täiega uppi. Kuidas saavad Kõikväelise Jumala käed olla seotud tänu inimeste uskmatusele? Kuid Jeesus edastas sellega sellele linnale ühe sõnumi, öeldes: „Andke andeks, aga teistes kohtades on inimesi, kes lõhuvad isegi katuse sisse augu, et lasta sealt kaudu haige mees mu jalge ette, et ta tervendaksin. Teil aga pole usku isegi sellesse, et ma suudan tervendada!“ See salm lõppeb tähelepanuväärse väitega: „Ja ta pani imeks nende uskmatust.“ (Markuse 6:6). Olgu see meile kõigile hoiatuseks. Ärgu olgu su südames enam mingit uskmatust peale selle sõnumi lugemist.

Loomulikult võib elus tulla ette aegu, kus Jumal tegutseb vastupidiselt kõigile me ootustele. Me palume, me anume ja usume Jumala sekkumisse, kui Tema korraga hoopis suunda vahetab ja teeb midagi muud. Kuid see ei tähenda veel seda, nagu Jumal tahaks, et me oma usu hülgaksime, mitte iialgi enam paludes, lootes või oma unistuste täitumist igatsedes.

Usud sa endiselt, et Jeesus on võimeline tegutsema? Usud sa, et Ta tahab seda teha? Seetõttu, ükskõik, millised su katsumused ka poleks ja kui lootusetud su olukorrad ka ei näiks – tea, et Ta on valmis sekkuma. Palu vaid, et Ta täidaks sind uue usuga.