RAVIM, MIS TERVENDAB

Jumala korraldus meile armastada oma vaenlasi võib tunduda kui kibeda ja kohutava maitsega rohuna. Aga nii nagu üks kastoorõli, mida pidin neelama, on seegi kui ravimiks, mis tervendab. Jeesus ütles väga selgelt: „Te olete kuulnud, et on öeldud: Armasta oma ligimest ja vihka oma vaenlast! Aga mina ütlen teile: Armastage oma vaenlasi ja palvetage nende eest, kes teid taga kiusavad.“ (Matteuse 5:43-44).

Kas Jeesus läks siin vastuollu Jumala seadustega? Mitte sugugi. Ta pööras selle korraldusega ümber inimliku meelsuse, ms oli tunginud Jumala seadustesse. Tol ajal armastasid juudid ainult juute. Juut ei tohtinud paganaga kätelda, nii nagu ei tohtinud ta kuubki puutuda vastu „võõra“ kuube. Kuid sel polnd vähimatki pistmist Jumala Seadusega, mis ütles: „Kui su vihamehel on nälg, anna temale leiba süüa, ja kui tal on janu, anna temale vett juua, sest nõnda sa kogud tuliseid süsi tema pea peale ja Issand tasub sinule selle eest!“ (Õpetussõnad 25:21-22).

Me võime ju vihata valitsusliikmete ebamoraalseid tegusid. Võime vihata homode patte, aborte ja kõiki, kes Kristust põlgavad. Kuid Jumal käsib meil armastada neid kui inimesi – inimesi, kelle eest Jeesus suri – ja käsib ka palvetada nende eest. Igakord, kui põlgan mõnda inimest, selle asemel et põlata tema eluviisi või käitumist, ei esinda ma tegelikku Kristuse loomust.

Jälgisin kord me 5.Avenüül toimuvat homode paraadi New York City’s. 250 000 homo ja lesbit osales sellel paraadil – osad poolpaljastena ja teised kandmas plakateid: „Jumal on gei“. Ühtlasi nägin sedagi, kuidas nad rahva seas olevatele kristlastele kallale sööstsid, kes kandsid plakateid tekstiga: „Jumal VIHKAB pattu, aga armastab teid.“ Tundsin, kuidas viha tõusis mu sees ja ma oleks tahtnud kutsuda Soodoma aegse tule neile kaela. Kuid selle asemel ütlesin oma südames: „Sel juhul olen ju kui jüngrid, kes tahtsid kutsuda tule taevast, et hävitada kõik Jeesuse põlgurid.“

Armasta oma vaenlasi! Armasta neid, kes su oma silme all on sõjakad patused! Palveta nende eest! Õnnista neid, kes sind neavad! Sest see kõik on just see, mida Jeesus käskis, nii et tee seda!