VALU KOOREM

Ühel või teisel moel kogeme me kõik elus valu. Iga inimene siin maa peal kannab oma valukoormat. Kui oled kõvasti haiget saanud, ei saa keegi lülida välja su seesmisi hirme või kõige sügavamaid kannatusi. Ka su kõige paremad sõbrad ei suuda mõista võitlusi, millest oled läbi minemas või haavu, mis on jätnud oma jälje.

Ons’ siis üldse olemas palsamit murtud südamele? Leidub üldse mingit tervenemist neile sügavaile, seesmistele haigetsaamistele? Kas purunenud kilde on enam eales võimalik kokku panna ja muuta südant tugevamaks kui eales varem? On! See on absoluutselt võimalik! Sest kui mitte, oleks Jumala Sõna vaid kui üks suur pettus ja Jumal ise üks suur valetaja. Kuid see pole nii!

Jumal pole küll tõotanud sulle valutut elu, kuid Ta on tõotanud sulle „väljapääsu sellest“. Ta on tõotanud aidata sul kanda su valu. Ta on tõotanud anda sulle jõudu, et aidata sind taas jalule, kui nõrkushetked sind vahel vaaruma sunnivad. Meie armastav Isa ütles: „Senini pole teid tabanud muu kui inimlik kiusatus. Aga Jumal on ustav, kes ei luba teid kiusata rohkem, kui te suudate taluda, vaid koos kiusatusega valmistab ka väljapääsu, nii et te suudate taluda.“ (1Korintlastele 10:13).

Su Taevane Isa valvab su üle vankumatu pilguga. Iga su liigutus on arvel; iga su valatud pisar kokku kogutud. Ta samastab end su valuga ja kogeb su haigetsaamisi. Kuid ta ei lase su valul hävitada su mõistust. Ta ei lase sul iialgi uppuda oma pisaratesse , vaid Ta on tõotanud tulla just õigel ajal, et pühkida kõik su pisarad ja anda sulle rõõmu leina asemel.

Sul on võime panna oma süda hõiskama ja tunda rõõmu oma Issandas. Jumal valvab su üle, aga Ta on andnud sulle ka korralduse tõusta ja raputada endalt kõik need kahtlused, mis põhjustavad hirmu.

„Issanda silmad on õigete poole ja tema kõrvad nende appihüüdmise poole.“ (Psalmid 34:16).